Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 26.07.2011.
05:01
RTS, Vestionline A

Kosmet: Ne dozvolimo da nas proteraju za 24 časa!

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović i ministar za KiM Goran Bogdanović obratili su se Srbima sa severa Kosmeta posle prve runde razgovora u Leposaviću, apelujući na njih da se uzdrže od burnog reagovanja na provokacije čiji je cilj proterivanje Srba iz južne srpske pokrajine u roku od 24 časa.

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović
 

- Prenosim vam pozdrave iz Beograda i molim vas da izdržite. Razgovarali smo sa generalom Bilerom i komandantom ove specijalne jedinice (Rose), dogovor je sledeći - ako se Rosa povuče mi ćemo pustiti Kfor da prođe - oni su pod kontrolom Ujedinjenih nacija i treba da ih pustimo. Što se tiče Rose - oni ne mogu da prođu ovuda - to je naš stav i tako će i biti - istakao je Stefanović, što je propraćeno burnim aplauzima okupljenih Srba.

Šef pregovaračkog tima Beograda je zamolio Srbe sa severa Kosmeta da izdrže i da ne pribegavaju nasilju.

- Važno je sledeće - postoji par tačaka na severu KiM koji su od izuzetnog značaja - ovo je jedna od tih tačaka, i tu ste pokazali jedinstvo i da među nama nema razlike. Ne nasedajte na provokacije, biće toga još, ovo je koordinirana akcija. Nemojmo da idemo na nasilje, oni hoće da za 24 sata ovde Srba nema - nemojmo im to dozvoliti. Hvala vam što ste izdržali. Vi samo pustite Kfor da prolazi normalno, ali ostanite budni i narednih dana, kao i noćas.

Pročitajte još:

Goran Bodanović, ministar za KiM

1. Šiptari zauzimaju administrativne prelaze, moguća eskalacija sukoba

 

2. Tačijeve snage forsiraju Jarinje, Srbi traže pomoć Kfora

 

3. Kosmet: Ne dozvolimo da nas proteraju za 24 časa!

 

Ministar Bogdanović je naglasio da Srbija želi da rešava probleme zajedno sa svojim građanima sa severa Kosova.

- Ljudi, ništa bez vaše saglasnosti nećemo uraditi. To što smo s vama pokazuje našu rešenost i odlučnost da sve probleme rešavamo s vama. ko god da ima sumnje da problemi treba da se drugačije reše, ovo je primer da treba dijalogom da se rešavaju. Molim vas, da Kfor može slobodno da se kreće slobodno. A Rosu ne puštamo, nikako - ako bi to dozvolili ne bi imalo svrhe da se dalje borimo - istakao je Goran Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.07.2011. 09:18
predizborna kampanja. opet se lomi preko srba sa kosova i metohije. na kraju ce se situacija primiriti i crvenozuta kuga ce to proglasiti diplomatskom pobedom. a u stvarnosti je to samo deo pregovora koji se vode sa koljacima srba i trgovcima ljudskih organa. srbima sa kosova i metohuje se nista dobro dogoditi nece. samo se odlaze zavrsno ciscenje. ali posle izbora.
Utorak 26.07.2011. 08:51
Један од великих задатака нове власти (избори у Априлу) биће да војску Србије врати на ниво који она и заслужује! Ко год то био,нека зна да са оваквим вођењем државе и понижењима неће остати на власти,јер овај народ је заслужио да почне достојанствено да живи,доста нам је понижавања и малтретирања од стране свакавих врана и пацова! Или ће Србију водити како и треба једна власт да ради или ће бити најурени као пацови! И доста обећања,само конкретни резултати у вези народа а Србији,а нарочито народа на Косову! Приче ,обећања,демагогија,нема више ....то нас је и довело овде,у канал из кога се тешко излази!
Utorak 26.07.2011. 10:31
Док се наш народ пита како ће преживети из сата у сата наши "високи званичници" и даље чекају директиву од других земаља! Продајете нашу земљу а од народа старате робове! Садашња власт нас враћа у доба Турака, а кренула је ера када Еу и Амертика господаре Србијом! Издаја земље и народа је највећи злочин, а ви ћете господо да одговарате за то ако не пред законом онда пред Богом!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online