Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 28.07.2011.
00:01 >> 00:19h
Vestionline A

Kfor brzo zavodi red i mir

Situacija na severu Kosova je pod kontrolom, i nema informacija da je u večerašnjim nemirima bilo povređenih, rekao je komandant Kfora, nemački general Erhard Biler. On je naveo da ta formacija ima dovoljno snaga da obezbedi mir i spreči eskalaciju nasilja.

U telefonskom razgovoru za RTK iz Leposavića, gde se trenutno nalazi, Biler je rekao da je u blizini prelaza Jarinje pucano na pripadnike Kfora, ali da je sada situacija pod kontrolom.

Ogromna odgovornost na snagama Kfora

Komandant Kfora je rekao da je bilo mnogo spekulacija i dezinformacija oko situacije na prelazu Brnjak.

"Bio sam u Brnjaku i situacija je mirna, pojačali smo prisustvo Kfora i spremni smo da sačuvamo red i mir u tom delu. Bilo je mnogo različitih spekulacija, ali je situacija mirna i mi smo spremni da zaštitimo ovaj prelaz", rekao je on.

Redžepi: Kfor sprečio paljenje Brnjaka

 

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da su vandali zapalili Jarinje i da su pokušali da isto učine na prelazu Brnjak, što je Kfor sprečio.


Redžepi je rekao da veruje da će Kfor i Euleks održati mir i sačuvati živote građana.
"Ukoliko se to ne desi, nas ustav obavezuje da naša policija interveniše. Ipak, ja sam ubeđen da do toga neće doći", izjavio je Redžepi KIM radiju.

 

 

Blokiran most u Kosovskoj Mitrovici

 

Glavni most na Ibru koji razdvaja severni srpski i južni albanski deo Kosovske Mitrovice
večeras su oklopnim vozilima blokirali pripadnici Kfora.

 

U blizini mosta na severnoj strani okupili su se Srbi koji prate situaciju u gradu. Tamo je mirno, ali je situacija napeta.

Komandant Kfora je rekao da ima dve poruke za građane Kosova.

"Svim ekstremistima šaljem poruku da je Kfor spreman i sposoban da obezbedi red i mir i ima ovlašćenja da upotrebi sva sredstva da bi to ostvario. Naš je cilj da sačuvamo mir, što samo uradili juče i danas", kazao je Biler.

On je, kao drugu poruku, naveo da je ponosan na sve građane Kosova koji su ostali mirni i pomogli Kforu da sačuva mir. Komandant Kfora je potvrdio da su pripadnici američkih jedinica raspoređeni kod Jarinja, dok su na severu Kosova sada i nemačke
snage.

Komandant međunarodnih mirovnih snaga je rekao da je od srpskih vlasti zatražio da obezbede mir i red u blizini prolaza na strani Srbije i da ne dozvoli dolazak ekstremista sa srpske strane.

"Vlada Srbije sarađuje sa nama da onemogući dolazak ekstremnih grupa iz Srbije", kazao je on.

Kfor ima dovoljno snaga da drži situaciju pod kontrolom i nema potrebe da traži pomoć od specijalnih jedinica Policije Kosova ili drugih snaga, rekao je komandant Kfora i dodao da prema informacijama koje ima nije bilo žrtava niti povređenih.


Biler je razgovarao sa političkim vođama obe strane da bi pregovarao o rešenju krize na Kosmetu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.07.2011. 01:24
Ovi komentari su pateticni i to mnogo..Mozda bi trebao KFOR da nas opauci po glavi onako dobro kao sto moze i ima sredstava i oruzje za to pa sa i jebeni ekstremni Srbi smire.Ovde neko izgleda jedva ceka RAT,samo ne znam sta ce postici time osim nove bede i jos vise mrtvih sinova,Igraju se ljudi tudjim zivotima ko da su to ovce u pitanju. Braco Srbi ne zaboravite iza KFORA stoji cela medjunarodna zajednica,prema tome dobro znamo da nam je vojska pukla i da nema s cime da se borimo s formacijom celog sveta!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online