Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 28.07.2011.
12:47

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Uzalud sastanci i deklaracije

Bez podrške sa strane ništa nam ne znače skupštinske sednice o Kosovu, već smo doneli deklaracije i rezolucije, ali one nisu ništa značile predstavnicima međunarodne zajednice, ocenjuje u intervjuu za "Vesti" izostanak posebne sednice parlamenta o aktuelnoj situaciji na KiM Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine i lider Jedinstvene Srbije.

On komentariše i odluku Ustavnog suda Srbije prema kojoj će morati da se odrekne jedne funkcije.

- Uopšte mi ne pada teško što više neću biti poslanik, već samo gradonačelnik. U Srbiji vlada politički centralizam, pa će ubuduće u parlamentu sedeti stranački poslušnici a ne poslanici, kaže Marković.

Dragan Marković Palma


Ode i sever Kosova?


- To je teroristički akt, jer su Albanci naoružani do zuba nasrnuli na Srbe i zauzeli administrativne prelaze. Stoposto sam siguran da su za to imali podršku međunarodne zajednice.


Kako je moguće da niko ne reaguje?


- Euleks je neutralan, nemoguće je da je bio neobavešten. Čekam da vidim njihov izveštaj o tome šta se zaista dogodilo.


U Skupštini Srbije nema dovoljno poslanika da bi se zakazala sednica o Kosovu?


- Imali smo puno sednica na tu temu, donosili deklaracije i rezolucije o Kosovu, ali bez saglasnosti međunarodne zajednice nam to ništa ne znači. Zato smo i počeli pregovore sa Prištinom.


Znači, vama je normalno da se pola Vlade i parlamenta brčka na moru, baš ih briga šta se dešava na Kosovu?


- Ne treba žuriti, ako bude potrebe, zakazaćemo sednicu. Ipak, mislim i dalje da nam ništa ne vredi bez podrške sa strane.


Jel' to Kosovo trampimo za status kandidata za EU?


- Evropa ne traži od Srbije da prizna Kosovo da bi bila deo EU.


Posle odluke Ustavnog suda Srbije o neustavnosti duplih funkcija nećete više moći da budete igradonačelnik i poslanik...
- Na žalost.


Jel vam žao?


- Nije. Ne žalim ja za poslaničkom funkcijom, uopšte mi to nije teško palo.


Nego?


- Ide se na to da poslanici više ne budu predstavnici naroda u parlamentu, već partijski poslušnici. Ne vidim drugi razlog da u parlamentu budu ljudi koji ništa drugo nisu radili u životu.


Kako to mislite?


- Ovo je politički centralizam. Velike partije se boje lokalnih lidera, zato
je situacija ovakva. Mi smo liderska država. Ne trebaju im oni koji su nešto uspeli da urade u životu, već oni koji umeju da u Skupštini Srbije pritisnu taster kod glasanja.

To ide na adresu vaših koalicionih partnera i Borisa Tadića?


- Da. Ali ako pogledate, videćete da se i ostali isto ponašaju. Tako građani kada biraju na izborima ispred sebe imaju papir na kome pored naziva stranke piše i njen lider. Na primer, DSS - Vojislav Koštunica ili SRS - Vojislav Šešelj. O tome vam govorim.

Stigla i prva beba

 

Kako napreduje projekt sklapanja brakova u Jagodini?


- Ima napretka, dobili smo i jednu bebu. Fale nam devojke, pa smo snizili kriterijume. Izašao je oglas, sada tražimo sve devojke koje se nisu udale, a imaju preko trideset godina, da nam se jave. U septembru ih vodim na more.
 

A razvedene?

 

- Ne znam kako njih da motivišem. Poverenik za ravnopravnost polova mi je zamerila, ali iako nemam ništa protiv da se deca rađaju i vanbračno, smatram da je za dete bitno da pored sebe ima i mamu i tatu. Za sada oglas važi samo za one koji na ludi kamen staju prvi put.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.07.2011. 13:12
Koji prostor za ovaj mozak.Dovoljno ga je pogledat pa da se svati o kome je rec.
Četvrtak 28.07.2011. 13:36
Necu prokomentarisati politicki sadraj ove teme.vec cu reci da me je gospodin Palma prijatno iznenadio novom frizurom ali zaista!
Četvrtak 28.07.2011. 14:12
Све ми се чини да му се није свидело што у скупштини никако не може да свира његов омиљени бенд ''Шопен&Бетовен incorporated''. Јер каква је то кафана,јефтино пиће-јефтина клопа а нема музике,разочарао се човек максимално,оде он код њега у аква парк тамо ће све да бива како му се оће. Овде и овако стално нешто пишу,вичу,траже мишљења.Он је навикао он прича сви ћуте и нико не размишља,док је Колубаре,нема бриге...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online