Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 29.07.2011.
13:23
Beta A

Valjda će Biler prestati da sprovodi odluke Prištine?

Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je da je danas najvažnije nastaviti razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom i izrazio nadu da će general izmeniti stav o tome da sprovodi odluke prištinskih vlasti na prelazima na severu Kosova.

Šef pregovaračkog tima: Borko Stefanović
 

"Nadamo se da će Biler doći sa nekom novom pozicijom. Ukoliko ne, mi ćemo u svakom slučaju nastaviti dogovore sa međunarodnom zajednicom da nađemo rešenje za ovaj problem", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

"Mi sada imamo dva zadatka - da rešimo ovu krizu i građani ostanu mirni, i drugi, kada to ostvarimo, da se vratimo u sve moguće dogovore da bismo napravili neko trajno rešenje", rekao je šef vladinog pregovaračkog tima.

Kfor, kosovska policija i carina počeli su da sprovode odluku Vlade Kosova o zabrani uvoza robe iz Srbije na prelazu Brnjak, u opštini Zubin Potok.

Na prelazu Jarinje, drugom na severu Kosova, nesmetano ulaze automobili, kamioni i autobusi, a taj prelaz kontrolišu vojnici Kfora.

Priština traži da se na oba punkta uvede zabrana uvoza robe iz Srbije, dok Srbi i beogradski zvaničnici navode da je to neprihvatljivo rešenje. Očekuje se da će o tome predstavnici Vlade Srbije razgovarati sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom koji im je juče kazao da ima nalog da sprovodi odluke prištinskih vlasti.

Zbog takvog stava, Srbi na Kosovu drže u blokadi nekoliko puteva nedaleko od prelaza.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2011. 13:45
Надаш се? Па имаш ли ти уопште у својој глави ишта осим надања,да не очекујеш можда и то да се Косово преговорима врати под контролу државе Србије? Не зна се ко је већа брука за овај народ да ли ти или они који су те послали на задатак! Још је званично и објављено да је обавештен и Тадић четири дана раније пре свих ових дешавања! http://reporter.vaseljenska.com/zeri-akcija-bila-najavljena-zemljama-cetvorke/ Ко ће за то све да одговара и има ли спаса том народу доле?
Petak 29.07.2011. 13:29
Od samog pocetka haosa oko severnog Kosova nebrojano je kontradiktornih vesti . Da li neko zna neki link ili neki Forum gde mogu da se nadju tacne informacije od obicnih ljudi koji zive na severu Kosova ? Mene zanima npr treba li tim ljudima neka oprema kada dezuraju, tipa vreca za spavanje, satora, cebadi ? Kako pomoci tom narodu da se odrze i opstanu ? Koliko uspevam da procitam oni zele da nastave sa barikadama pa verujem da se moraju samoorganizovati! Izvinite, ali ja ne verujem srpskim politicarima, ono sto su pokazali vlada Srbije i predsednik u poslednja 3 dana je krajnji cinizam !
Petak 29.07.2011. 13:27
...Valjda će Biler prestati da sprovodi odluke Prištine? ????....to mogu ja da kazem, a ne ti koji si predstavnik Srbije i Srba!!!!....to "valjda" sve govori kakvi ste smradovi vi koji tiho prodajete nashu zemlju....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online