Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Nedelja 31.07.2011.
14:40
Radio KiM A

Srbi iz Zubinog Potoka: Ne bojimo se sile

Predsedik opštine Zubin Potok, Slaviša Ristić, kazao je da je situacija u Zubinom Potoku mirna, ali da postoji napetost i uznemirenost u iščekivanju stanovništva šta će dalje desiti.

"Stanovništvo se ne boji sile. Mi mirno protestujemo i na eventualni dolazak KFOR-a okupiće se svi građani i mirno sedeti na asfaltu", kazao je Ristić za KIM radio.

Prema njegovim rečima, tvrdoglavo insistiranje KFOR-a koji drži zatvorena dva prelaza na severu pokrajine nije dobro.

Stanje u opštini Zubin potok mirno, barikada

“Zatvaranje administrativnih prelaza na severu Kosova od strane KFOR-a je nečuveno i neviđeno u praksi. Ne postoji razlog zatvaranja prelaza jer bezbednost vojnka KFOR-a nije ugrožena”, dodao je Ristić.

On dodaje da je zatvaranje dva prelaza na severu Kosova ucena prema Srbima od strane KFOR-a zbog blokade puteva koje je postavililo stanovništvo.

"Mi nemamo izbora i moramo istrajati u mirnom otporu. Nadam se da ćemo postići cilj da nemamo albansku carinu i granične policajce na punktovima ka Srbiji", rekao je on.

Ristić je kazao da nema većih problema u snabdevanju životnih namirnica u Zubinom Potoku, ali da ih može biti narednih dana ako potraje blokada prelaza.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 14:54
Neka vam je Bog u pomoci.Da je srbska vojska clan nato kako to izdajnici na vlasti zele,jos bi vas zajedno sa amerikancima i ostalom natovskom olosi blokirali i vojnici iz Srbije. Vojska i policija se odrodila od vlastitog naroda,umesto da hapse Tadicija oni mu lizu .......
Nedelja 31.07.2011. 14:54
Данас сте ви српски хероји! Ви сте СРБИЈА!
Nedelja 31.07.2011. 15:20
Vidim da na mnogim komentarima postoje napadi na Vojsku Srbije kako se odrekla od svog naroda itd. Molim vas samo da medju 99 posto pripadnika vojske postoji zelja i spremnost da uletimo i gde mnogi misle da ne smemo, ne krivite vojsku nije ona kriva pitajte one koji treba da narede pokret. E sad kolko bi to bilo pametno neznam samo znam da se ima digne sve zivo na nas, nisu nama bas slabi kapaciteti za rat. I ono bitno mi nismo izdajnici nego branioci zemlje i necemo sigurno da gledamo pokolj Srba dole, nemojte nas optuzivati za nesto sto nismo. Evo cak ni ovakvu izjavu nebi smeo da dam al ne mogu da gledam vise lose komentare prema Srbskoj vojsci u kojoj ima mnogo ljudi koji nikad nisu bez
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online