Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 31.07.2011.
23:22 >> 01:56h
Vestionline, Beta A

Srpski zvaničnici nekako stigli na KiM

Ministar za Kosovo i Metohiju i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović doputovali su u noći između nedelje i ponedeljka u pokrajinu gde će obići Srbe koji se nalaze na barikadama na severu Kosmeta.

Nekako se dokopali Kosmeta: Borko Stefanović i Goran Bogdanović

Bogdanović je u izjavio da su on i Stefanović doputovali kasno sinoć na sever Kosova. Kako javlja izveštač Bete, u Leposaviću ih je dočekalo oko 300 građana koji su čekali na njihov dolazak.

Stefanović i Bogdanović razgovaraju sa građanima o situaciji na severu Kosmeta, a tokom dana očekuju i nastavak razgovora za komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Bogdanoviću i Stefanoviću ranije večeras nije dozvoljen ulaz na sever Kosova na administrativnom prelazu Jarinje, ali su oni ipak uspeli da stignu na Kosovo i Metohiju drugim putnim pravcem.

  

Stefanović je rekao da je pripadnicima Kfora naređeno da ih ne puste, ali nisu precizirali po čijem naređenju.

On je kazao da je nejasno zašto im nije omogućeno da uđu na Kosovo, ako se svi zalažu za dijalog.

Otvoreni Jarinje i Brnjak

 

Administrativni prelaz Brnjak kod Zubinog Potoka otvoren je, nakon što je taj punkt na putu Kosovska Mitrovica – Ribariće posetio komandant Kfora Erhard Biler. I Administrativni prelaz Jarinje na severu Kosova otvoren je za putnički saobraćaj.

"Ako se svi zalažemo za dijalog onda treba dozvoliti da se dijalog vodi, a ne da se on sprečava", kazao je Stefanović.

Bogdanović i Stefenović su se na punktu Jarinje zadržali dvadesetak minuta, nakon čega su otišli u pravcu Raške.

Prištinska RTK javila je da Bogdanoviću i Stefanoviću nije dozvoljeno da uđu na Kosovo, iako su pokušali da iskoriste oba prelaza, i Brnjak i Jarinje.

Prema navodima te televizije, razlog za to je "činjenica da ni jedan ni drugi nisu tražili dozvolu za ulazak na Kosovo bez koje ih vojnici Kfora nisu pustili".

Prvobitno je bilo javljeno da je Bogdanoviću kao građaninu Kosova dozvoljen ulazak, ali je na kraju saopšteno da ni njemu nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Stefanović i bogdanović su na kraju ipak ušli na teritoriju pokrajine, alternativnim putem.

Redžepi: Uhapsiću Stefanovića i Bogdanovića

Ministar policije u vladi u Prištini Bajram Redžepi izjavio je da su predstavnici Vlade Srbije ilegalno na severu Kosmeta i da je moguće njihovo hapšenje i - kako kaže - "proterivanje u Srbiju".

hapsiće srpske zvaničnike: Bajram Redžepi

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova nije dalo dozvolu zvaničnicima Vlade Srbije da borave na Kosovu", rekao je Redžepi.

"Ako državnici Srbije hoće da posete Kosovo oni zahtev za to upućuju međunarodnoj civilnoj kancelariji koji nama prosleđuju zahtev i mi odlučujemo o tome" objasnio je proceduru Redžepi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 23:29
Дискриминација,могу сви али вас двојица не можете,ајд сад да видимо Београд,ко и по обичају ништа мртви београџани уживају у кафићима и оргијама.
Nedelja 31.07.2011. 23:33
On je kazao da je nejasno zašto im nije omogućeno da uđu na Kosovo....sta je nejasno borkice??? taci i "zapadni partneri" vam oborili rampu a vi laprdajte i dalje koliko vam volja. Nemojte da "pomazete" Srbima na KiM njima je dovoljno tesko i BEZ vase "pomoci". Pa ni najveci narkodiler/trgovac organima/terorista nece da se raspravlja sa vama eto dokle ste dogurali....DOLE ZUTA BAGRO !!!!
Nedelja 31.07.2011. 23:38
Честитам окупационим снагама КФОР, колико су ова двојица јадни да их више не цијене ни њихови ментори са запада.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online