Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 06.08.2011.
12:17
Z. Mirković - Vesti A

Barikade kao tribine

Utakmica fudbalera Crvene zvezde sa letonskim Ventspilsom preksinoć je bila događaj večeri na barikadama u Leposaviću, Rudaru i Zupču, gde se meštani danonoćno menjaju, braneći ovu prepreku i svojim telima. Pošto ne napuštaju barikade, naravno da i utakmice gledaju dok su na dežurstvu. Mečevi fudbalera Partizana i Zvezde proteklih dana držali su atmosferu među Srbima koji su dežurali.

I predsednici opština, dok su predstavnici Vlade Srbije pregovarali s komandantom Kfora više od pet sati, u četvrtak uveče, s svojim građanima bili su na barikadama bodreći crveno-bele.
 

Zaboravljaju se sve razlike, postaje nevažno da li neko navija za Partizan ili Zvezdu, već svi zdušno navijaju za "naše".

Pored barikada igra se i fudbal

- Utakmice nam dobro dođu da na trenutak zaboravimo šta se oko nas dešava i šta će se dogoditi - rekao je Miloš Radovanović.
 

On je naglasio da uz razne sadržaje, kojih je bilo mnogo ovih dana, na barikadama pokušava da se pomogne građanima da im brže prođe vreme. Naime, organizovane su fudbalske utakmice, košarkaški turniri i pozorišne predstave. Svakodnevno se prate dnevnici i drugi sadržaji raznih televizija.


- Dok čekamo na informacije od naših pregovarača, vreme sporo prolazi, pa dobro dođe svaki sadržaj - kaže Milovan Nikolić.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 19:24
Pune si oni kešom ali ne onim dobijenim od moćnih sila koje kreiraju poredak na celoj kugli zemaljskoj, pa tako i na Balkanu, na Kosovu i u Srbiji, već kešom koji potiče od korupcije. Kešom koji potiče od krađe sopstvene države, njenih građana, njenih resursa, kao što je slučaj i sa nalazištima litijuma u Srbiji za koje malo ko zna da su u tišini dodeljena istraživačka i eksploataciona prava jednoj stranoj kompaniji koja će podno Cera ući u milione i milijarde. Istog onog Cera na kojem se vodila jedna od najslavnijih bitaka ovog naroda, bitka koja je upisala Živojina Misića, Stepu, Putnika i druge slavne iz I svetskog rata u istorijske čitanke.
Subota 06.08.2011. 19:40
Da se nastavim na gornje komentare. Njihova osmatračnica iz tog rata, prenesena kamen po kamen, danas u Pionirskom parku u srcu Beograda, pod prozorom Borisa Tadića, Dragana Đilasa i Slavice Đukić-Dejanović, služi onako neobeležena kao neka zapuštena hrpa kamenja, koju koriste narkomani i alkoholičari kao svoj gradski WC. Da je to pod mojim prozorom sijalo bi ko sunce, ako ni zbog čega drugog onda zato da strani turisti koji posete Beograd vide jedan pobednički spomenik nas i njihovih predaka, naših tadašnjih saveznika, koje danas Srbija nema jer je jadna, prodana, zapišana i ružna. Sa takvom Srbijom niko neće da bude saveznik.
Subota 06.08.2011. 18:36
Velike sile koje su ovih dana više nego vidljivo svrstane na stranu Hašima Tačija, a ne na stranu Borisa Tadića, primenjuju koncept A – ostvarivanje privatnih interesa, koji se manifestuju kao državni interesi vlada čije interese zastupaju. Pošto je najveći broj zemalja EU i NATO priznao nezavisno Kosovo, jasno vam je da će njihovi predstavnici koji učestvuju u pregovaračkom procesu ili u snagama Kfora svakako realizovati interese svojih vlada, a to je uspostavljanje funkcionalnog nezavisnog Kosova. To podrazumeva i integraciju severa KiM u ustavno-pravni poredak Prištine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online