Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 11.08.2011.
13:15
J. Arsenović - Vesti A

Priština: Seks prečica do države

"Albanci kod stranaca lobiraju tako što im daju žene ili pare," rekao je Milan Ivanović iz Srpskog nacionalnog veća povodom otkrića da se komandant Kfora Erhard Biler pridružio krugu međunarodnih predstavnika na Kosmetu koji su se u proteklih 12 godina upecali u ljubavnu mrežu lokalnih Albanki. "Apsolutno je tačna informacija da veliki broj šiptarskih devojaka bude podmetnut ili bude uvučen u igre albanske i kosovske obaveštajne službe. Od tih igara profitiraju Šiptari, jer su došli do informacija, a odavno se zna da su "najbolje informacije dobijene u krevetu," dodaje bivši obaveštajac Boža Spasić.

Televizija na albanskom Klan Kosova čak navodi da je prvi čovek Kfora, zbog devojke iz Prizrena, zatražio da mu se produži mandat na Kosmetu koji uskoro ističe, ali je komanda NATO-a taj zahtev odbila.

I on se snašao: Komandant Kfora Erhard Biler


Za Srbe na Kosovu i Metohiji Bilerova ljubavna veza samo još više potvrđuje njegovu pristrasnost u rešavanju aktuelnog konflikta na severu pokrajine, kada je nemački general umesto da osudi pokušaj Tačijevih specijalnih jedinica "Rosu" da zauzmu administrativne prelaze, za incident optužio "kriminogene strukture na severu", misleći na Srbe.


- Albanci kod stranaca lobiraju tako što im daju žene ili pare. To je njihova taktika. Biler očigledno nije naklonjen Srbima, a ovde po Kosovu se čak priča da mu je otac služio u nemačkim jedinicama 1941. godine - kaže Milan Ivanović iz Srpskog nacionalnog veća.

Olbrajtova "slaba" na Tačija

 

Prisni: Medlin Olbrajt i Hašim Tači

Nikad potvrđeno, ali se od početka spekulisalo da se bivša državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt, žestoko okrenula lobiranju za nezavisno Kosovo kada je upoznala Hašima Tačija.

 

Ona ga je, navodno, poput "mentora", od Zmije, kako su Tačija zvali u OVK, pretvorila u političkog sabesednika koji ume da nosi odela i ekspresno završava visoke škole u Švajcarskoj.


Bivši obaveštajac Boža Spasić tvrdi da je žena koja se pominje u vezi sa Bilerom poznata u Prištini i po tome što je bila agent kosovske tajne službe ŠIK.


- Apsolutno je tačna informacija da veliki broj šiptarskih devojaka bude podmetnut ili bude uvučen u igre albanske i kosovske obaveštajne službe. Od tih igara profitiraju Šiptari, jer su došli do informacija, a odavno se zna da su "najbolje informacije dobijene u krevetu" - dodaje Spasić.


Bilerov slučaj nije i jedini obelodanjeni kada su međunarodni predstavnici pokazali slabost prema lokalnim lepoticama, a koje su po pravilu na živoj komunikaciji sa šiptarskom tajnom službom. To se pripisuje i Bernaru Kušneru, bivšem šefu UNMIK-a, koji se grohotom smejao na pomen trgovine organima kosovskih Srba.

Bukurija Đonbaljaj i Mihael Štajner

Međutim, svakako je najpoznatiji primer Nemca Mihaela Štajnera.

Kad mu je kao prvom čoveku misije UN 2003. godine istekao mandat, on se brzo posle toga u egzotičnom Sao Paulu oženio Albankom Bukurijom Đonbaljaj. Da tu nije bilo ni reči o ljubavi već o interesu, vidi se i po tome što je Štajnera, kako tvrdi Milan Ivanović, Albanka ubrzo ostavila.

Njen brat Afrim Đonbaljaj bio je kum sa Džejimijem Šejom, portparolom NATO-a u vreme bombardovanja Jugoslavije, a sama Bukurija je bila poznata po organizovanju propagandnih konvoja za strance kojima je prikazivala navodno ugrožene Albance.

I gej špijunaža

 

Boža Spasić kaže da nisu bile vrbovane samo devojke za potrebe šiptarske tajne službe, već da je bilo i homoseksualaca koji su stupali u vezu sa strancima u nameri da se dokopaju informacija. Najpoznatiji slučaj je nemački obaveštajac Anon K. koga je nemačka tajna služba BND poslala u tajnu misiju na Kosovo, gde je upoznao i svog budućeg ljubavnika, Albanca iz Makedonije Murata A.


Za ovog poslednjeg kasnije će se ispostaviti da je radio za albansku i makedonsku obaveštajnu službu. Protiv Anona je u Nemačkoj u toku sudski postupak, a on se tereti da je svom ljubavniku stavio na raspolaganje tajne izveštaje.

Nebojša Jović, predsednik SNV-a za Kosovsku Mitrovicu, međutim, smatra da su protiv srpskih interesa, stavljajući se isključivo na stranu kosovskih Albanaca, mnogo više uradili oni koji nisu poštovali Rezoluciju 1244 i koji su priznali samoproglašenu nezavisnost pokrajine.

- Većina njih nije bila oženjena Albankama, ali su na očigled svih kršili međunarodno pravo i radili na stvaranju druge albanske države na Balkanu.
 

Tvrd orah Hekerup

 

Hans Hekerup

Jedan od retkih međunarodnih predstavnika koji se nije upecao u mrežu ŠIK-a začinjenu zavodnicama tipa Mata Hari na balkanski način bio je Hans Hekerup.

 

Štajnerov prethodnik dobio je jasnu preteću poruku od čelnika OVK da će on i njegova supruga završiti sa metkom u glavi ukoliko ne napuste Prištinu.


Bivši danski minsitar odbrane je znao s kim ima posla i ubrzo je napustio Kosovo.

 

Razlog što nije bio omiljen među Tačijem teroristima bio je kontakt koji je Hekerup uspostavio sa Beogradom i sporazum koji je potpisao sa Nebojšem Čovićem, a koji je u datim okolnostima najbolje štitio Srbe na Kosmetu.

POVEZANE VESTI

Petak 12.08.2011. 10:47
koljac je namirio monstruma. je to to.
Četvrtak 11.08.2011. 15:44
Ajde onda ako se sve rešava preko seksa neka Boža istraži šta su poturili na seks onima u Skupštini Srbije da prihvate rezoluciju EU od 19 januara gde im lepo piše da o statusu razgovora nema i da Srbija mora da rasformira svoje paralelne ? organe. Nešto oni mnogo odjednom svi sapunjaju šiptare, da naši ostanu čisti valjda ili šta.
Četvrtak 11.08.2011. 20:37
Па ако је ово за Хакерупа истина, није ли ово нова Ал Каида која ће доакати Европи ? Када се то деси, пустиће блесаве Србе да врате своју територију уз крв и смрт.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online