Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 27.08.2011.
21:14
Beta A

Srbija će unaprediti život na severu KiM

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da će Vlada Srbije i lokalne samouprave na severu Kosmeta učiniti sve kako bi se situacija u tom delu pokrajine normalizovala i život građana unapredio.

Bolji život za sever: Goran Bogdanović

"Očito je da je velika odgovornost na vladi i lokalnim samoupravama da se situcija (na severu) smiri i da se sve vrati na normalu", kazao je Bogdanović agenciji Beta nakon razgovora sa predsednicima opština sa severa Kosova i načelnikom kosovsko-mitrovackog okruga.

Prema njegovim rečima, cilj tog tročasovnog sastanka u Zvečanu bio je unapređenje života građana nakon svega što se u poslednjih mesec dana dešavalo na severu pokrajine.

"Moramo naći načine kako Srbija da pomogne svojim građanima u pokrajini', kazao je ministar i dodao da je na sastanku bilo reči o tome kako da se unapredi život na Kosovu i Metohiji imajući u vidu da počinje školska i univerzitetska godina, da društvena preduzeća treba normalno da nastave da rade...

Prema njegovim rečima, tema sastnka u Zvečanu bili su i drugi problemi, provokacije, jednostrani potezi Prištine i dezinformacije kojih ima mnogo.

Dogovorili smo se da baš zbog toga građane stalno moramo informisati o svemu šta se dešava, kazao je Bogdanović i dodao da je na sastanku ponovljena opredeljenost da se problemi rešavaju mirnim putem, dijalogom i pregovorima.

"Dogovoreno je da je jedini način da se odbrani Kosovo miran put - put pregovora i dijaloga", kazao je Bogdanović nakon sastanka sa čelnicima opština Zvečan, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Leposavić.

Dačić: Pritisak na Srbiju

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je zahtev za ukidanjem paralelnih institucija na Kosovu svojevrstan pritisak na Srbiju u trenutku kada je procenjeno da je vreme da se Srbija pritiska.

Dvostruki aršini: Ivica Dačić

Dačić je rekao da Srbija treba da nađe način da nastavi evropski put, ali uz čuvanje nacionalnih interesa.

On je rekao da zahtevi koje je nemačka kancelarka Angela Merkel iznela u Beogradu, a posebno taj da se ukinu paralele institucije, nikada nije bio zvanički stav Evropske unije.

''Srbija je ispunila sve kriterijume i očekuje da ima ravnopravan tretman u odnosu na druge zemlje od strane EU'', naglasio je Dačić.

Odgovarajući na pitanje da li će Srbija dobiti status kandidata do kraja godine, Dačić je rekao da treba sačekati i videti kako će se situacija dalje odvijati, ali da postoji veliko nerauzmevanje i dvostruki aršin između onoga što su bili albanski zahtevi na Kosovu i onoga što su sada srpski zahtevi.

POVEZANE VESTI

Subota 27.08.2011. 21:21
Veca korist bi Gljivice bila za SRBIJU da si uzeo motiku i okopao samo jedan red kukuruza,ovako nista nikakve koristi od tebe,a steta ogromna
Subota 27.08.2011. 21:41
Sitni glodar grebe žicu, klopka se zatvorila. Zvanični stav EU je sadržan u rezoluciji Parlamenta Evrope koji je NAJVIŠI organ EU. Dakle, u rezoluciji Parlamenta Evrope o Kosmetu od 19 januara piše u tački 5 - razgovora o statusu NEMA, a u tački 7 piše - Srbija MORA da rasformira svoje paralelene organe. Ono što je Merkelova iznela ih je prenerazilo a to je - vladavina prava, usklađivanje zakona sa evropskim normama i naravno najbolnije pitanje za glodare RESTITUCIJA. Mislio je Ivica predaće Mladića i Hadžića i eto nam EU fondova. Jao, kada se vrati Švaba u Lazarfeld ( Mladićevo ) pa umesto kod Matijevića budu Krajišnici radili kod zakonitog vlasnika 2000 hektara na "Zlatici".
Subota 27.08.2011. 21:30
A ovi u enklavama južno od Ibra? Njih ko j***?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online