Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 31.08.2011.
08:19 >> 14:21h
Beta A

Kfor i Euleks se povukli iz Zupča

Jake snage Kfora i Euleksa povukle su se nešto posle osam sati iz Ibarskog Kolašina, gde su od rano jutros pretresale domaćinstva u potrazi za oružjem i počiniocima ubistva pripadnika ROSU krajem jula.

Policija Euleksa

Jake snage Kfor-a i Euleks policije ušle su jutros oko 5.30 u selo Zupče u Ibarskom Kolašinu i započele pretres domaćinstava u potrazi za počiniocima ubistva pripadnika ROSU krajem jula.


Prema navodima meštana Zubinog Potoka gomilanje snaga Kfora i Euleksa počelo je odmah iza ponoći, blokirana su sva naseljena mesta duž magistrale, koja od južne Kosovske Mitrovice vodi ka Ribaricu.

Uhapšen otac jednog osumnjičenog

Kako javlja Srna, pozivajući se na meštane, pripadnici specijalne policije Euleksa uhapsili su jutros na podrčju Zubinog Potoka oca jednog od osumnjičenih za ubistvo pripadnika ROSU krajem jula.

Meštani kažu da nisu dopremljene osnovne životne namirnice i nisu otvorene prodavnice, a građani nisu mogli da odu na posao. U selu Zupče, brutalno su pretresene tri kuće. Pre svitanja sa fantomkama na glavama i pod punim naoružanjem na tim kućama polomljena su vrata i obavljen pretres, kažu očevici.


Prema njihovim rečima, nije bilo hapšenja niti oduzimanja oružja, ali je demonstracija sile nastavljena sve do osam sati. Žitelji Ibarskog Kolašina su uznemireni i uplašeni zbog brutalnih akcija koje pripadnici međunarodnih snaga sprovode u njihovoj opštini.


U neredima na severu Kosova krajem jula, nastalim pošto su prištinske vlasti poslale specijalne jedinice kosovske policije ROSU na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, stradao je Enver Zumberi, pripadnik Kosovskih policijskih snaga. On je pogođen snajperskim hicem u glavu u blizini prelaza Brnjak. 

Euleks: Ojačavamo vladavinu prava

"Operacije su se odnosile na krivičnu istragu ubistva pripadnika Kosovske policije 26. jula u blizini Zupča. Lolaklne vlasti su informisane. Ova operacija je izvršena da bi se ojačala vladavina prava i priveli pravdi oni koji su odgovorni za ovaj zločin," naveo je u izjavi portparol Euleksa Nikolas Hoton.

Ristić: Hoće da zaplaše Srbe

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je da je noćašnja brutalna akcija Kfora i Euleksa u selu Zupče imala za cilj da zastraši žitelje Ibarskog Kolašina.


"Niko ne osporava da treba da se sprovede istraga zbog ubistva policajca, ali očekujemo da ona bude prava kao i da se postavi pitanje ko je te ljude 26. jula poslao u suludu akciju preuzimanja prelaza Brnjak", kazao je Ristić.


Ristić je ocenio da ono što se u poslednje vreme dešava u opštini Zubin Potok - noćni prepadi, prisustvo velikog broja vojnika, akcije bez rezultata, imaju za cilj da zastraše narod, demantujući portparola Euleksa Nikolasa Hotona da su o noćašnjoj akciji bile upoznate lokalne vlasti i dodao da je akcija sprovedena samoinicijativno na grub i brutalan način.


Ristić je dodao da će kao i ranije protestovati kod Kfora i Euleksa i međunarodne zajednice zbog događaja u Zubinom Potoku a poslaće poruku Beogradu da zaštiti Srbe jer to što se dešava ima za cilj da se Srbi uplaše i odsele kako bi se prostor etnički očistio.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.08.2011. 08:21
Опет нацисти кренули на нас.
Sreda 31.08.2011. 08:21
Zastrasivanje srpske populacije u toku. KFOR nikad nijre pretresao albanska sela nakon napada na srbe.
Sreda 31.08.2011. 08:26
necete ni vi kforovci vecno da bairite po Svetoj Srpskoj Zemlji...podvicete jednog dana rep i napustiti ovo podrucje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online