Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 02.09.2011.
12:17
J. Arsenović - Vesti A

Tadiću važniji Euleks od Srba

Odbornik Demokratske stranke Srbije u Skupštini opštine Kosovske Mitrovice Marko Jakšić kaže da je poslednji sastanak koji je šef pregovaračkog tima Borko Stefanović održao sa predstavnicima Srba sa severa pokrajine bio bez značaja i da je više poslužio za marketinšku promociju izaslanika iz Beograda.

Sve preče od Srba Kosmetu: Marko Jakšić

- Na sastanku nisu bili predsednici opština Zubin Potok i Zvečan, već su samo došli predstavnici Mitrovice i Leposavića. Bio je to kus sastanak i više je Borku poslužio u političko-marketinške svrhe, nego što su se nešto dogovorili. Ono što smo mi imali prilike da čujemo, jeste to da je Beograd pristao na kosovske carinske pečate - upozorava Jakšić u razgovoru za "Vesti".

Informacija je da će na pečatu pisati "Carina Kosova"?

- To je još jedna u nizu podvala. Carina je simbol država, nije bitno šta će na njemu pisati već da Srbija prizna da unutar njene teritorije postoji još jedna carina, a to je protivustavno. Uostalom, ni na pečatu ruske carine ne piše "Carina države Rusije". Nije bitno da li je on okrugao, četvrtast... Čak i da na tom pečatu stoji i "Car Dušan", to je manje bitno od svrhe tog pečata, a to je priznanje simbola državnosti samozvane države Kosovo i punjenje kase vlade Hašima Tačija.

Koliko ste razočarani jer delegaciju kosovskih Srba u Beogradu niko od

zvaničnika nije primio izuzev patrijarha Irineja?

- Bitno nam je da je ruski ambasador Aleksandar Konuzin rekao da će nas primiti sledeće nedelje, a čuli smo od šefa kabineta ministra policije Ivice Dačića da će nas najkasnije u roku od sedam dana primiti. Jedino nam je iz Tadićevog kabineta poručeno da ako želimo da nas primi moramo da dobijemo dozvolu Borka Stefanovića i Gorana Bogdanovića.

Da li osećate da vas je Beograd ostavio na cedilu?

- Gorka je činjenica da od 1999. godine prvi put Srbi u južnoj pokrajini nemaju podršku svoje države. Imali smo podršku Miloševića, Đinđića, Koštunice, ali od Tadića ne. On očito više misli o tome šta će reći Euleks i Kfor, a ne Srbi sa Kosmeta. Ali svi ovi pritisci su bez rezultata, jer su ljudi na severu spremni da se bore i da nije podrške iz Beograda.
 

Po šumama i gorama

 

Da li ste vi bili u autobusu sa srpskom delegacijom koju je pri povratku iz Beograda zaustavio i vratio Kfor?

 

- Nisam, vraćao sam se kolima i odmah sam išao alternativnim putem. Mi smo sada k'o partizani iz pesme "po šumama i gorama, naše zemlje ponosne". 

POVEZANE VESTI

Petak 02.09.2011. 20:01
Па увек му је и био, ти нам ко нешто ново открио, ко Викиликс.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online