Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 04.09.2011.
14:40 >> 16:59h
Beta A

Kfor uklonio deo blokade na putu Banjska - Novi Pazar

Pripadnici američkog i portugalskog Kfora, koji su od subote stacionirani na administrativnoj liniji u selu Izvore, danas su oko 16 časova uklonili deo blokade puta Banjska - Novi Pazar i sada mogu da prolaze samo putnički automoblili.

Kfor pojačava blokadu
 


I dalje je zabranjen prolaz za vozila koja prevoze komercijalnu robu i cisternama sa gorivom. Niko od zvaničnika Euleksa i Kfora koji se nalazi na administrativnoj liniji nije davao izjave medijima.


Prethodno, oko 14.30 dozvoljen je prolaz putničkim automobilima i u mestu Banjska koji su tokom prepodneva blokirali vojnici poljskog Kfora.

Na licu mesta su načelnik Kosovskomitrovackog okruga Radenko Nedeljković i predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović koji u razgovoru sa predstavnicima Kfora pokušavaju da reše problem nastao juče popodne.

Bogdanović: Polako, Bileru

 

"Zatražio sam od Bilera da Kfor ostane u mandatu utvrđenim Rezolucijom 1244 i da bude popustljiviji, odnosno da ne preduzima bilo kakve akcije koje bi mogle da znače destabilizaciju situacije na severu Kosova. Razmotrili smo i pitanje zatvaranja alternativnih prelaza na severu pokrajine", rekao je srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović novinarima nakon sastanka sa Bilerom.

 

On je naglasio da od Bilera nije dobio bilo kakvo obećanje ili potvrdan odgovor na zahteve, ali da se komandant Kfora saglasio da je nepotrebno dovlačenje prekomernih količina goriva i drugih roba alternativnim pravcima.

 

"Verujem da će Kfor ostati u mandatu", rekao je Bogdanović.

 

Komandant Kfora nije davao izjave novinarima nakon sastanka.

Tada su pripadnici Kfora blokirali jedan od alternativnih putnih pravaca koji s Kosova vodi ka centralnoj Srbije zato što je tuda prolazila cisterna sa gorivom čija je nosivost bila veća od tri i po tone.

Kao odgovor na tu meru Kfora, Srbi su blokirali put koji od Banjske vodi ka administrativnoj liniji a kao znak upozorenja blokirali su na sat vremena i put Kosovska Mitrovica - Leposavić u mestu Rudare kod Zvečana.

Situacija na severu Kosova je mirna ali napeta i ono što brine ovdašnje žitelje je činjenica da se ne nazire rešenje nastalog problema.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.09.2011. 14:43
Хоће да униште и посљедњу оазу српства.
Nedelja 04.09.2011. 15:50
Traziti ucesce Rusa i zemalja Sangajske organizacije za bezbednost, kao i Nesvrstanih takodjer, proporcionalno NATO clanicama u mandatu UN-a.Dovesti ih u priiliku da kazu da to ONI ne dozvoljavaju pred celim svetom. Treba zaboraviti EU imaginaciju i okrenuti se neutralnosti sta pise u Ustavu.Narod vise nije lakoveran unatoc Tadicevim anketama. Treba uzeti Putinovu ponudu i pripremiti za razgovore. Upozoriti zatim komsije i EU da stabilnost nece da imaju dok se ne resi srbsko pitanje identicno albanskom.Moc BRIKS-a raste i zato treba cekati momenat.Zuri se vise NATO-u i EU da zaokruzi ovo podrucje nego nama. Sva predstava vlade i Tadica je uvreda intelekta i izdajnicka ispomoc neprijateljima
Nedelja 04.09.2011. 15:30
koncentracioni lager za Srbe, Kosovo, samo se ceka konacno resenje deportacije glad gas i iostale demokratske blagodeti! Sram vas bilo nacisti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online