Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 16.09.2011.
13:42 >> 14:50h
Beta, Srna A

Kfor: "Stop ili mi budemo pucali"

Delegacija Srpske radikalne stranke nije uspela da uđe na sever Kosova, jer je naišla na bodljikavu žicu koju je Kfor razapeo na 100 metara ispred prelaza Jarinje i na tom mestu postavio natpis "Stop ili mi budemo pucali", dok su u nepsrednoj blizini i oklopni transporteri i vojnici u punoj ratnoj opremi, navodi se u saopštenju SRS.

Ako vam je život mio...
 



"Danas prisustvujemo najbrutalnijem banditizmu koji sprovode SAD i EU pokušajem da nam uzmu Kosovo i Metohiju i uskraćivanjem osnovnih ljudskih prava i slobode kretanja", rekao je potpredsednik SRS Dragan Todorović.


Todorović je kazao da se Euleksu odmah mora uskratiri gostoprimstvo koje joj je ukazao predsednik Srbije Boris Tadić i da mora odmah početi primena Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Delegacija SRS nameravala je da na severu Kosova pruži podršku tamošnjim Srbima.

Ne prolazi ni Hitna pomoć

Takođe Nemački vojnici iz sastava Kfora na prelazu Jarinje nisu dozvolili prolaz vozilu Hitne pomoći Kliničkog centra iz Kosovske Mitrovice u kojem se nalazio teško bolestan pacijent, čime je sprečen njegov transport u Kragujevac u tamošnji Klinički centar, javio je "KiM- radio".

Radikali skinuli parolu

Delegacija Srpske radikalne stranke, koju čini više od 100 članova, uspela je da sa administrativnog prelaza prema severu Kosova skine parolu Kfora "Stop ili mi budemo pucali!" i namerava da ode u Zvečan, rekla je potpredsednica radikala Vjerica Radeta.

Na prelazu Jarinje nije viđen niko od carinika, već su vozilo vratili vojnici Kfora. Situacija na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje je mirna, ali napeta. Svi putni pravci na severu koji vode ka ovim prelazima su blokirani, a na barikadama se nalazi veliki broj Srba, javio je "KiM-radio".

Pripadnici kosovske policije i carine raspoređeni su u petak ujutru, uz podršku Kfora, na Jarinju i Brnjaku, čime je ispunjen jednostrani plan Prištine o uspostavljanju kontrole na svim prelazima, uprkos protivljenju većina članica Saveta bezbednosti UN.

Poslanici SRS i DSS se “prokrijumčarili“ na Kosovo

Srpski političari zaobišli barikade Kfora
 

Predstavnici SRS-a i Demokratske stranke Srbije ušli su danas odvojeno na Kosovo alternativnim putevima jer im to nije omogućeno na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosmeta.


Oni su najavili da će ostati na Kosovu i podržati Srbe koji se protive dolasku kosovskih carinika i pograničnih policajaca na prelaze na severu Kosova. Predstavnike radikala predvodi potpredsednik stranke Dragan Todorović, a delegaciju DSS-a potpredsednik Miloš Jovanović.

POVEZANE VESTI

Petak 16.09.2011. 14:07
Treba tu opomenu Srbi da skinu da se kod srpske policije uzmu otisci prstiju i da se pošalju u Europol i FBI da se nađe terorista i privede pravdi. Pretnja golorukom narodu bojevom municijom je po svojoj definiciji čisti TERORIZAM.
Petak 16.09.2011. 13:48
ILI MI BUDEMO PUCALI opet se hrvati mesaju umesto da gledaju svoja posla pametnije bi im bilo ko sdjavolom tikve sadi
Petak 16.09.2011. 13:52
Eto, hteli radikali ali ne moze, sad pred kamerama razapeti zastavu stranke i najveci poster vodjin pa nazad, toliko od njih. Dosta je zlupotrebljavanja Srbije i njene muke u samopromotivnim akcijama svih partija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online