Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 18.09.2011.
00:14
Vestionline A

EU sledeće nedelje o inicijativi Srbije

Inicijativa Beograda o rešenju situacije u vezi sa prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova i Metohije biće razmatrana tokom sledeće nedelje, kažu diplomatski izvori u Briselu.

Zvaničnici u Briselu proučiće inicijativu Srbije sledeće nedelje
 

Pismo u kome beogradski pregovarački tim iznosi nove predloge za smirivanje tenzija na severu Kosova stiglo je kasno u Brisel, tako da će ga zvaničnici proučiti tek tokom sledeće nedelje”, rekao je funkcioner Evropske unije koji je želeo da ostane anoniman.

Pismo je stiglo tek u petak popodne, kada je većina službenika već otišla na vikend, objasnio je ovaj izvor, i dodao da ne očekuje da beogradska inicijativa bude razmatrana po hitnom postupku.

On je odbio da komentariše sadržaj beogradske inicijative, ali je rekao da EU “nastavlja da podržava dijalog dve strane o tehničkim problemima”.

Prištinske vlasti poslale su u petak 16. septembra carinike i policajce na sporne prelaze, mada kontrolu za sada vrše predstavnici Euleksa, evropske pravosudne misije na Kosovu i Metohiji.

Lokalni Srbi su u znak odgovora blokirali puteve, a prelazi su do daljneg zatvoreni.

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović rekao je da Beograd čeka odgovor Brisela na inicijativu koja je upućena dan ranije.

Za portparolku visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Maju Kocijančić, Euleks na dva prelaza na severu Kosova deluje sasvim u skladu sa svojim mandatom.

Trenutnu situaciju na severu Kosova i akciju Prištine ona je okarakterisala kao "implementaciju dogovora o carinskim pečatima od 2. septembra".

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.09.2011. 00:33
Еулекс, КФОР И НАТО је рекло да се невраћа ништа на старо него што шиптари ураде то је ОК. Српски преговарачи ће да аминују шта им се каже у Бриселу. Дали има ико у Србији да лобира за интересе Срба??? Срби на Косову су препуштени сами себи!!!!!!!!!!
Nedelja 18.09.2011. 01:21
PISE DA TENZIJE TREBA PREBACITI NA SANDZAK
Nedelja 18.09.2011. 09:32
Neverovatno da u XXI veku ne može pismo da se pošalje e mailom na ambasadu, odštampa i prosledi u kancelariju EU kao hitno rano na sabajle. Mora da je u Beogradu nestalo struje u zgradi vlade. Pre će biti da otežu ne bi li neko dole poginuo da imaju dokaza da su se "borili za Kosmet" i slali Stefanovića lično na lice mesta. Žutocrvenim glodarima je jasno da ceo svet zna da su prihvatili rezoluciju EU od 19 januara da moraju da rasformiraju srpske organe. Ali im je neprijatno što će morati unucima da objašnjavaju ZAŠTO izdadoše one ljude ? Ako do ponedeljka niko ne pogine ništa nisu uradili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online