Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 18.09.2011.
19:17
Vestionline, Beta A

Jarinje: Kupusijada na barikadi

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović obišli su građane na barikadi na administrativnom prelazu Jarinje, gde su stanovnici opštine Leposavić održali kupusijadu.

KFOR razvači žicu, Srbi spremaju kupus na barikadama
 

Po uzoru na kupusijadu u Mrčajevcima, koja se održava svake godine, građani su na barikadi pripremili svadbarski kupus, koji je deljen i pripadnicima nemačkog kontigenta Kfora " s'' one strane žice".

Kako su istakli organizatori kupusijade, pošto ove godine nisu mogli da odu na kupusijadu u Mrčajevce, odlučili su da je održe na barikadi na Jarinju.

Na barikadi su okačeni i panoi na kojima piše "U našem je loncu kupus i slaninica, a u vašem loncu metkovi i bodljikava žica" i "Nema gladi na barikadi, dok se Srbin kupusom sladi".

Na najvećoj centralnoj barikadi su postavili pano na kome su napisali imena svih koncentracionih logora i dodali "Kosovo i Metohija ....? i stop fašizmu".

Građani su kupusom počastili i nemačke vojnike Kfora koji se nalaze na drugoj strani barikada. U prisustvu Bogdanovića i Stefanovića, protureno je kroz bodljikavu žicu više porcija kupusa vojinicima, koji su ih odneli do svog punkta, a komadant jedinice je zahvalio na poklonu.

Blokirani svi pravci ka centralnoj Srbiji

Na severu Kosova i dalje su blokirani svi putni pravci koji vode ka centralnom delu
Srbije.

Tokom dana na prelazu Jarinje pripadnici nemačkog KFOR-a razvukli su bodljikavu žicu na čitavom prostoru oko prelaza, pa je sada nemoguće sa bilo koje strane prići administrativnoj liniji.

Srbi na severu Kosova reaguju na svaku aktivnost Kfora, Euleksa ili Albanaca ojačavanjem barikada, pa su na pojedinim putnim pravcima one visoke i po nekoliko metara.

Na svim mestima gde se srpske sredine graniče sa albanskim građani danonoćno dežuraju i smenjuju se. Blokade traju treći dan.

U svim gradovima oseća se sve veća nestašica životnih namirnica, a posebno je izražena nestašica goriva na pumpama, pa se građani teško odlučuju da koriste svoje automobile.

Drastično je poskupeo i taksi prevoz, a autobusi Kosmet prevoza i Kolašin prevoza danima ne saobraćaju ka centralnoj Srbiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.09.2011. 19:23
"U našem je loncu kupus i slaninica, a u vašem loncu metkovi i bodljikava žica" i "Nema gladi na barikadi, dok se Srbin kupusom sladi". LoL LoL LoL Slaba vajda, mozda da je Matora Merkel probala pa bi bilo neceg, ovako posle praznog tanjira prelaze opet na nisan.
Nedelja 18.09.2011. 19:41
svaka cast Srbima na barikadi al neznam zasto hrane ove dve zamlate bogdanovica i stefanovica
Nedelja 18.09.2011. 19:53
Nažalost rezolucija EU po kojoj se sve odmotava je jasna kao dan. Onaj Bogdanović i Stefanović su došli u oproštajnu posetu jer kada Ulrike Lunaček sutra vrisne da je to provokacija, ima da podviju rep i da mole da se ovo zaboravi. Što se kupusa tiče nije valjda neko očekivao da će NATO jesti hranu iz srpskog lonca. Uzeli su to odneli i prosuli u pomije prema pravilu službe da se od neprijatelja ne uzima ni zavoj a ne hrana koja može biti zaražena ili otrovana. Nešto tamo izgleda ne štima baš najbolje, jer mora se imati odnos prema stranom faktoru kao Irci prema Britancima u Belfastu. Lepo im se kaže - marš napolje sa moje zemlje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online