Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.09.2011.
09:24
Beta A

Srbi isterali Kfor iz Jagnjevice

Vojnici Kfora povukli su se puta Kosovska Mitrovica - Zubin Potok pošto su ih jutros Srbi kamionima blokira. Srbi su reagovali zbog postavljanja kontrolnog punkta na putu kojim se skreće za albansko selo Čabra.

Foto: Arhiva

Komandant nemačko-austrijskog kontingenta KFOR-a sastao se sa predsednikom opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem, pošto su jutros Srbi kamionima blokirali Kfor na putu prema Kosovskoj Mitrovici.

Posle jednoipočasovnog razgovora njih dvojica su se dogovorili da se vojnici sklone sa puta Kosovska Mitrovica - Zubin Potok, u mestu Jadnjevica, gde su ranije počeli da zaustavljaju i kontrolišu vozila. Dogovoreno je da se vojnici povuku sa tog dela puta, ali da ostanu na delu puta ka Čabru.

Slaviša Ristić je novinarima posle dogovora kazao da će meštani poštovati dogovoreno, ali da se Kforu "ne može uvek verovati" jer dogovor može da važi samo do sledeće komande koju oni dobiju iz centrale.

"Mi ćemo biti ovde i nećemo dozvoliti kretanje Kforu dok se ne reši glavni problem, a to je pokušaj da se na silu nametne nezavisno Kosovo", rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, pokušaji da se uspostavi granica prema Srbiji na severu Kosova i Metohije nije bezazlen dogadaj, jer je granica najvažniji simbol državnosti.

Ristić je tokom razgovora nemačkom oficiru Klausu Glabu rekao da će narod ostati miran, da nije naoružan, i da ne želi da se sukobljava sa Kforom, ali da će "biti svuda" ako Kfor pokuša da silom stane na stranu Prištine i "instalira im državu".

Predsednik opštine je kazao da je nemački oficir garantovao da Kfor neće dozvoliti da kosovska specijalna jedinica Rosu iz pravca Čabra dođe na teritoriju Zubinog Potoka.

Vojnici Kfora rano jutros su blokirali put od Zubinog Potoka prema Kosovskoj Mitrovici, u mestu Jagnjenica, u pokušaju da kontrolišu saobraćaj i uspostave kontrolni punkt.

Veliki broj građana Ibarskog Kolašina ubrzo se okupio na tom mestu i kamionima blokirao Kfor. Incidenata nije bilo, građani su i dalje na tom putu, a saobraćaj se ponovo uspostavlja.


Srbi strahuju, kako ističu, da će i ovaj putni pravac biti blokiran, a oni odsečeni od Kosovske Mitrovice, gde mnogi od njih idu u školu i rade. Na tom području, inače blokirani su putevi na više mesta, a najveću barikadu Srbi su postavili u selu Zupče, na putu koji od Zubinog Potoka vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 10:19
Oko 9:30 srbi su uspeli da svojim brojem potisnu KFOR ka albanskom selu Cabre i nakon toga ih blokirali kamionom . Za sad je mirno, ako se novi "firer" KFOR-a ne uzjoguni.
Ponedeljak 19.09.2011. 13:03
Није Јадњевица него Јагњеница!
Ponedeljak 19.09.2011. 12:25
"Kfor kontroliše automobile i putnike " А шиптарски хакери оборили сајт манастира Студеница. http://manastirstudenica.org.rs/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online