Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 20.09.2011.
17:11
Beta A

Kfor i Euleks krive Srbe za sve

Krizni štab četiri opštine sa severa Kosova ocenio je danas da Kfor i Euleks izjavama da su prelazi Brnjak i Jarinje tehnički spremni da budu potpuno oprerativni nastoje da obmanu javnost, a dogovornost za stanje u tom delu Pokrajine prebace na kosovske Srbe.

"Navodno pomeranje dela bodljikave žice pred kamerama nije isto što i stvarno oslobađanje prelaza za slobodan protok robe i ljudi, za normalan život i snabdevanje građana severa Pokrajine, za njihovu slobodu kretanja do svojih domova, radnih mesta ili škola", navodi krizni štab.

Demokratija Evropske unije na delu...

Štab dodaje da bi izjave zvaničnika Kfora i Euleksa bile značajne i objektivne da su donete naredbe ili odluke o demilitarizaciji prelaza i potpunom povlačenju pripadnika kosovske policije i carine, kao i o ukidanju svih nelegitimnih zabrana i ograničenja protoka ljudi i robe.

Članovi kriznog štaba poručili su da će "blokade saobraćajnica biti uklonjene odmah nakon otklanjanja uzroka okupacije Jarinja i Brnjaka".

Štab navodi da su prelazi Jarinje i Brnjak i dalje potpuno okupirani i da to čine Kfor i Euleks i pripadnici "takozvane granične policije i carine Kosova".

Krizni štab osuđuje to što šef Euleksa Gzavije De Marnak nijednom od izbijanja krize, 25. jula nije posetio ili ohrabiro ugroženi srpski narod i što je podržavao nasilničke akcije prištinskih vlasti.

Portparol Euleksa Nik Hoton izjavio je da je prelaz Brnjak otvoren, ali da ga sada prelaze samo pešaci zbog barikada na prilaznim putevima.

Hoton je pozvao kosovske Srbe da barikade sklone kako bi se sloboda kretanja ponovo uspostavila.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2011. 17:35
„Знаш’‘, вели Сале, ,,ми смо ти горштаци, ваљда нам од кисеоника на овим косовским брдима мозак другачије ради него другима. Ми немамо куда, ту нам је све: ево, деца ми се овде играју лоптом, а доле, педесет метара даље, налази се наш први ров. И после кажу: натеро нас неко да будемо овде. Свашта! Ја браним своју земљу, своју децу и своју кућу. Јел ово нормалан живот? Није. Ал ја и ови људи овде немамо другог живота. Јел би волели да живимо миран живот? Наравно. Ал како, бре, да живим нормално кад ће Шиптари да нас побију ако се не бранимо.
Utorak 20.09.2011. 18:49
A kad to Srbi nisu bili krivi? Ovako nesto se moglo i ocekivati. Da li ova Vlada planira da uradi nesto povodom pitanja KiM i ovog napacenog naroda ili cemo i dalje da slusamo provokacije Kfora i Euleksa?
Utorak 20.09.2011. 18:53
Jadni ljudi, ali stvarno. Oni još ne mogu da shvate da ako Hilari Klinton nešto kaže to Beograd mora da ispuni pa makar oni podigli Himalaje od barikada.Još je sreća da Hilari ne traži da srpska žandarmerija to sve razbuca. Nema više dreke - Kosovo je Srbija- nego -EU nema alternativu- to je valjda vidljivo. Ostavljeni su sami sebi pa dokle izdrže. Daj Bože da ne padne nekome glava zbog izdaje iz Beograda. To mora da sačeka promenu vlasti pa onda kako je silom uzmano tako i da se vraća.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online