Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 22.09.2011.
22:05
Beta A

Kfor blokirao srpski prelaz kod Jarinja, Srbi blokirali Kfor

Nekoliko stotina Srba, koji su se okupili na zaobilaznom putu kod administrativnog prelaza Jarinje gde je Kfor večeras postavio bodljikavu žicu, odgovorili su postavljanjem barikada od šljunka. Srbi su se brzo organizovali i buldožerima prokopali novu obilaznicu.

Kfor razvukao bodljikavu žicu, Srbi izbacili šljunak

Srbi su večeras buldožerom prokopali novu obilaznicu i tako izbegli blokadu koju je Kfor postavio. Kako je javio izveštac agencije Beta, vojnici Kfora nisu reagovali dok su Srbi kasno večeras mehanizacijom prokopali novi deo zaobilaznog puta.

Situacija je za sada mirna, ali napeta. Vojnicima Kfora na tom zaobilaznom putu dolazi pojačanje iz baze koja se nalazi uz sam administrativni prelaz Jarinje, a Srbi na to odgovaraju glasnim negodovanjem i zvižducima.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić rekao je večeras na administrativnom prelazu Jarinje da se povećava napetost i neizvesnot posle blokiranja alternativnog puta.

Preko hiljadu Srba se nalazi trenutno na administrativnom prelazu Jarinje, a Kfor je rasporedio vojnike duž bodljikave žice kojom je okružena baza međunarodnih snaga na prelazu Jarinje. Srbi kamionima neprekidno dovoze nove količine šljunka i zemlje i pojačavaju svoje barikade.

Ninić kaže da lokalna vlast nastoji da smiri ljude, ali da je ponašanje Kfora "nedopustivo", jer se sve to dešava na privatnom posedu.

"Pokušavamo da razgovaramo sa predstavnicima međunarodnih snaga, ali nam se niko ne javlja", rekao je Ninić i dodao da očekuje da se sutra održi sastanak sa predstavnicima Kfora.

Put u dužini od oko tri kilometra lokalni Srbi su danas završili i pripremili za asfaltiranje, tako da se ovim putnim pravcem u toku dana i večeras kretao veliki broj vozila iz centralne Srbije ka severu Kosova i Metohije i obratno.

Vojnici nemačkog kontigenta Kfora kamionima su večeras preprečili put, razvukli žicu i grupisali svoje pripadnike. Ova akcija je izvršena dok se na administrativnoj liniji zabavni program koji su za građane koji dežuraju na barikadama pripremili muzičari iz Leška i Leposavića.

Komentarišući asfaltiranje alternativnog puta, šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je večeras u emisiji TV Avala da su alternativni putevi "žila kucavica snabdevanja građana na severu Kosova", dodajući da bi te puteve trebalo osposobiti za duže vreme.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.09.2011. 22:15
a fitilj je sve kraci.
Četvrtak 22.09.2011. 22:58
Ljudi,mislim da je dosao trenutak da i mi sa portal,sa svojim komsijama i prijateljima odemo na Srpsko Kosovo i pomognemo u odbrani Srpske zemlje.A zatim da svi zajedno odemo do Beograda i Sjebemo zuto-crvenu bagru.Jer samo tako mozemo pomoci Srbiji i Sebi samima
Četvrtak 22.09.2011. 23:07
Ljudi pozivam vas da svi zajedno izvrsimo prozivke na portale B92 i RTS-a,jer oni zaglupljuju Srpski narod nekim glupostima,a o situaciji na severu Kosmeta izvestavaju sturo i lazima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online