Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 24.09.2011.
22:46
Beta A

"Sloboda kretanja za Euleks i Kfor, ali..."

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je večeras da se ne protivi da se pripadnicima Euleksa i Kfora omogući sloboda kretanja na severu Kosova, koju je zatražio vršilac dužnosti šefa UNMIK-a Farid Zarif.

Euleks da bude "statusno neutralan": Goran Bogdanović

"I nama je stalo da se što pre uspostavi sloboda kretanja za sve međunarodne misije, ali u ovoj situaciji, kada je Euleks izašao iz mandata, postoji percepcija Srba sa Kosova da je (Euleks) na strani Prištine", rekao je Bogdanović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima Vlada Srbije će uložiti napore da se Euleks vrati u "statusno neutralnu poziciju".

"Sve dok prevoze kosovske carinike, svima nama daju alibi da pomislimo da su na strani Albanaca", rekao je ministar i dodao da Srbi sa Kosova postavljanjem barikada izražavaju nezadovoljstvo ponašanjem Euleksa.

Bogdanović je rekao da je na današnjem sastanku Zarifu preneo poruku da je Srbija spremna da sarađuje i da želi Euleks za partnera.

"Beograd je spreman na saradnju i pregovore koji su put za rešavanje krize na severu Kosova", rekao je ministar ukazujući da je potrebno i razgovarati sa Srbima na Kosovu i njihovim predstavnicima.

Farid Zarif bio je koordinator misije UN u Bagdadu devedesetih, šef osoblja štaba misije UN za pomoć u Iraku, a kasnije i zamenik šefa UN misije u Sudanu.

POVEZANE VESTI

Subota 24.09.2011. 23:19
Kada je Jeremic sa Rusima bio na sednici SB, Ban Ki Mun je posle toga dao izjavu da ce Farid Zarif obaviti razgovore Beograda i Pristine da se aktivnosti vode prema smernicama EU. Dakle prema rezoluciji EU od 19 januara da Srbija mora da rasformira svoje paralelene organe. Sigurno je Boki vec dobio u ruke detaljan plan na izvrsenje, pa Bogdanovic polako navija vodu na tu vodenicu. Blizi se 12 oktobar i misljenje EK o kandidaturi i sada je momenat da se Merkelovoj i Estonki pokaze kooperativnost.
Nedelja 25.09.2011. 05:15
Farid Zarif je iz zemlje okupirane od USA i on radi sta USA narede.
Subota 24.09.2011. 23:46
EULEX je tamo "doveden/sproveden" da bi stvorio/izgradio tacijevu drzavu (vlada Pristina, sto i radi) a ne da bude partner Beograda, svasta, neko treba ovde da se dobro sam ustine. Vlada Srbije moze da se "trudi i ulaze napore" da se Euleks vrati u "statusno neutralnu poziciju" samo dok na vrbi rodi grozdje. Ako se neveruje treba upitati BoTa dok Beograd (vlada), nije da nije spremna, vec MORA da saradjuje sa EULEX-om. A. Merkel ima sargarepu na teleskopu sa daljinskim, samo miris moze jos da joj se oseti (a i to vam je dovoljno za "poslusnost"). Pregovori se smatraju "uspesnim" samo ako budu u korist Pristine, ovo upitajte herrn Volfram Mas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online