Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 26.09.2011.
05:14
Alo A

"Gej parada je glupost, ignorišite je"

Patrijarh srpski Irinej pozvao je "moralno zdravi deo naroda" da u nedelju 2. oktobra ostane u svojim kućama i na taj način bojkotuje gej paradu najavljenu na ulicama Beograda.

Patrijarh Irinej pozvao na bojkot gej parade
 

- Pojavu tog "ponosa" treba apsolutno prenebregnuti i pozvati narod da ne izlazi na ulicu i da svojim ignorisanjem odgovori na tu glupost - rekao je patrijarh za "Alo".

Patrijarh je rekao da nije obavešten o litiji koju je bivši monah Antonije Davidović zakazao kao svojevrsni kontramiting najavljenoj paradi.

- Zaista ne znam ništa o tome i to prvi put čujem, pa ne mogu ni komentarisati - rekao je patrijarh.
 

Antonije Davidović

U ime pravoslavnog bratstva "Istinoljublje", raščinjeni monah Eparhije raško-prizrenske pozvao je sve "uistinu Srbe" da se u subotu u 16 časova okupe ispred Saborne crkve u Beogradu, a da posle litije centralnim ulicama noć uoči parade provedu ispred Hrama Svetog Save, da bi u nedelju nastavili šetnju centrom Beograda.

Na pitanje šta kaže na poziv patrijarha vernicima da tog dana ostanu u svojim domovima, Antonije Davidović za "Alo" kaže da se radi "o zakopavanju glave u pesak".

- Za skup u subotu smo dobili odobrenje policije, za nedelju još nismo, a i ako nam zabrane, mi to nećemo ispoštovati. Policija treba da vodi računa o miru na ulicama glavnog grada, a pošto ima dva skupa visokog rizika, bilo bi logično da oba budu zabranjena - kaže Davidović.

Na pitanje da li se plaši da će se litiji u nedelju pridružiti ekstremne navijačke i nacionalističke grupe koje mogu izazvati nerede, Davidović odgovara da će sa vernicima pokušati da spreči svako nasilje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.09.2011. 07:13
ili u prevodu pustite pedere da se setaju beogradom...na taj nacin, dedinjski salonski popadija svecano otvara paradu po nosu. sta se sa njim dogadja ni sam sveti bog ne zna. pruzio je politicku podrsku crvenozutoj kugi. BOLJE DA JE CUTAO. ali djavo mu nije dao mira.
Ponedeljak 26.09.2011. 06:21
Ne dozvolimo paradu pedera i satanizma da prodju kroz Srbiju!!!
Ponedeljak 26.09.2011. 10:45
http://www.nacional.hr/clanak/110768/pedofilija-i-razvrat-sokantna-ispovijest-bivseg-kacavendinog-monaha Crkva prvo da se pozabavi ovim problemom pa onda nek priča o moralnosti bilo čega pa i gay parade! Sklonili ste Artemija, a manijaci su vam ostali. Kako piše u gore navedenom tekstu: "Pedofilija, podvođenje, nasilje, zataškavanje - bilo je svega." E, sad nemojte da mi govorite o moralnosti jer očigledno nemate kredibiliteta za tako nešto. E, kad to završite ja ću prvi podržati ako treba i zabranu gay parade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online