Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 29.09.2011.
16:47
Vestionline A

Vlada Srbije traži istragu UN o pucnjavi na Jarinju

Vlada Srbije zatražila je da Ujedinjene nacije hitno sprovedu istragu o incidentima na administrativnom prelazu Jarinje, kao i da misije Euleksa i Kfora postupaju u skladu sa statusno neutralnim odredbama Rezolucije 1244, izjavio je danas šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

"Vlada Srbije odlučna je da se tenzije prevaziđu dogovorima i uz poštovanje međunarodnog prava i interesa srpskog stanovništva na severu Kosova", kazao je Mihajlović posle sednice Vlade Srbije.

Želimo dijalog: Vlada Srbije

On je istakao da je Vlada Srbije privržena dijalogu i da ohrabrenje tog dijaloga predstavlja najavljena poseta evropskog posrednika Roberta Kupera.

Vlada Srbije danas nije raspravljala o održavanju Parade ponosa, a kako je rekao koordinator za medije Slobodan Homen, stav Vlade je poznat - svi koji skupove prijave na vreme i u skladu sa propisama imaju pravo da protestuju i da im bude obezbeđena sigurnost.
 

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić danas je ukazao na značajno opadanje podrške građana za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU), što je posledica aktuelne situacije na Kosovu, i upozorio da dijalog Beograda i Prištine "gubi smisao, kada međunarodne snage, mimo njihovog mandata, pucaju na građane na severu Kosova".


Đelić je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije (EU) i šefom Delegecije EU u Beogradu Vensanom Dežerom upozorio da je urušavanje teško postignutog konsenzusa u zemlji oko ulaska u EU veoma zabrinjavajuće, saopšteno je iz Đelićevog kabineta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2011. 17:00
Боље да сиђете са власти док још можете сами да то учините.
Četvrtak 29.09.2011. 17:07
Sve je jasno, Kuper dolazi da im j*be majku jer su mu rekli da preko Stefanovića i Bogdanovića drže stvari na severu pod kontrolom. Đelić prebacuje loptu u tuđe dvorište, vadi se na Kosmet i pokušava da privoli Dežera da ublaži svoj stav. Vensan Dežer je žutocrvenim glodarima više puta rekao da oni u EU prvo hoće da se uvere kako se u Srbistanu sprovode evropski zakoni koje su usvojili na vrat na nos.Za tri i po godine nisu bli u stanju da donesu zakon o restituciji dok im govna nisu došla do usta. Ne veruje im niko ništa i nema šanse da dobiju preporuku Evropske Komisije za prijem. Odmah bi se Salji Beriša naljutio jer Albanija je daleko ispred nas, a odbili ih.
Četvrtak 29.09.2011. 20:59
Wow! Pa ko se to nama probudioooooo? Pa, to je nasa Vladaaaaaaa! Kus! Sad ste se setili da odreagujete, kada je pala krv!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online