Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 30.09.2011.
10:37
Vestionline A

Kfor se boji Hašima Tačija

Komandant Kfora, nemački general Erhard Drevs, kako kaže, zabrinut je zbog najava premijera samoproklamovane republike Kosova Hašima Tačija ''o skorijem upućivanju kosovskih sudija na sever Kosova“, jer bi, smatra, to moglo dovesti do još većih nemira, prenose beogradski mediji.

Drevs je ocenio da Srbi neće prihvatiti da kosovske sudije budu dovedene na sever Kosova, kao što je Tači najavio posle susreta sa ministrom odbrane Austrije Norbertom Darabošom u Prištini.

- Tada bi moglo doći do daleko većih nemira - rekao je Drevs, a prenose ''Večernje novosti''.

Pribojava se nemira: Erhard Drevs

Nemački general ''ne očekuje“ da će se situacija na severu Kosova brzo smiriti.

- Instaliranje kosovskog pravosuđa na severu nije moguće bez saglasnosti srpske zajednice. Stanovništvo sa severa svim raspoloživim sredstavima odupreće se tome - kaže za ''Novosti“ Nikola Bigović, predsednik Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici.

- Pitanje je kako može da funkcioniše sud ukoliko se stanovništo ne složi sa tim i da li će predstavnci međunarodne zajednice, i u ovom slučaju, sudije i tužioce dovoziti helikopterima - pita se Bigović i podseća da na severu pokrajine funkcioniše pet pravosudnih organa koji rade po sistemu države Srbije.

Da li zbog pretnji Tačija da će još jednom jednostranom akcijom pokušati da izazove nove nemire na Kosovu, ili zbog nečeg drugog, tek, snage Kfora na severu Kosova sve češće pokazuju mišiće, navodi list.

I u četvrtak su raspoređivali svoje snage, pojačane kosovskom policijom u južnom delu Kosovske Mitrovice. Ojačavaju i bedeme oko baze u Jarinju, koju su podigli na uzurpiranom privatnom posedu Srba.

Od kosovskih policajaca Kfor je preuzeo i kontrolisanje multietničkih naselja Bošnjačka mahala i Mikro naselje u severnom dele Kosovske Mitrovice. Kao odgovor na to Srbi su barikadu na glavnom mostu na Ibru ojačali novim tonama šljunka i povećali broj njenih branilaca.

POVEZANE VESTI

Petak 30.09.2011. 10:46
Austrijanac komandant ? ? ? Zar Austrija nije NEUTRALNA ??? Zar iz Austrijskog parlamenta nije izasla recenice : Serbien muss sterbien ?
Petak 30.09.2011. 11:34
Prema rezoluciji EU koju su prihvatili i onako kako im je rekla Angela Merkel, vlast u Beogradu mora da rasformira srpske paralelne organe. Tako da će svi odobreni krediti da se zamrznu dok Srbija ne prestane da plaća svoje organe na Kosmetu i ne rasformira ih. Tači je tu samo da to ne bude očigledna izdaja nego - eto morali smo pod pritiskom sile da popustimo, ali smo do poslednjeg trenutka bili uz srpski narod na Kosmetu. Kada bi Tači zaćutao bilo bi jasno da KFOR nema veze sa Tačijem nego sa prihvatanjem carine, carinskih pečata i dokumenata Kosova od strane "pregovarača". Vade glodare iz govana kako znaju i umeju ali su glodari klizavi pa stalno upadaju u ista govna. Umesto da kažu NE.
Petak 30.09.2011. 12:35
Hašima... Čaušeskua... Tačija... Trebao bi sobstven narod da sruši... Kao sa svakog Krimosa... Hašima... Čaušeskua... Tačija... Sollte sein eigene Bövölkerung stürtzen... Wie jednen Kriminellen... On si dozvoljava suviše za ovo vreme... Ubija svoje sunarodnike ili ih preti... Nije važno gde il na Kosovu ili u Inostranstvu... Er erlaubt sich genügend für diese Zeit... Tötet seine Mitbürger oder tut sie bedrohen... Egal wo... ob in Kosovo oder in Ausland... On je jedna Mrlja u Evropi... Er ist ein Schmutzfleck in Europa...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online