Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 30.09.2011.
12:02
Mondo A

LBGT: Ne odustajemo od gej parade!

Nećemo otkazati niti odložiti Paradu ponosa! Samo država može da je zabrani, a time bi pokazala da odustaje od svog suvereniteta, naglašavaju organizatori tog skupa.

Svaki fudbalski derbi nosi bezbednosni riziki, ali se ne sećam da je i jedan klub odustao od utakmice": Goran Miletić

"Naravno da nikada nećemo odložiti Paradu. Mogu samo da je zabrane. A ukoliko bi Parada bila zabranjena to bi značilo da država odustaje od svog suvereniteta u samom centru Beograda", rekao je jedan od predstavnika organizacionog odbora Parade Goran Miletić na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru.

On je poručio da je u ovom trenutku najveći nacionalni interes da država pokaže da je jaka i da ne ispuni želju huliganima da budu jači od nje. Takođe, Miletić je naveo da bi zabrana parade, bila i protivzakonita i ukazao da su slične odluke obarane kod međunarodnih sudova.

"Šta se radilo godinu dana da se zaustave huligani nakon prošlogodišnje Parade?", pita Miletić
 

On je poručio da organizatori Parade ponosa neće prihvatiti zabranu skupa, ali je i poručio da je za održavanje parade potrebna podrška države. Upitan da li će organizatori odustati od Parade zbog bezbednosnih rizika on je rekao da i pred svaki fudbalski derbi postoje veliki bezbednosni rizici, ali da se ne seća da je i jedan klub odustao od utakmice.

"Setite se šta je bilo na Bir festu, ljudi su izbodeni, ali se sve nastavilo još dva dana posle toga", kazao je Miletić.

On je rekao i da su organizatori Parade ponosa četiri meseca sa policijom i nadležnim službama pripremali održavanje ovog skupa, a da je državi bilo ponuđeno šest različitih termina, kao i mogućnost da odabere maršrutu skupa.

"Ako i sada govorimo o bezbednosnim rizicima, postavlja se pitanje šta se radilo godinu dana da se zaustave huligani nakon prošlogodišnje Parade", kazao je Miletić i ocenio da pisanja po medijima o lošim bezbednosnim procenama više liče na zastrašivanje javnosti i da organizatori Parade ponosa nisu tim povodom dobili neki "konkretan papir".

On je rekao i da je šokiran jučerašnjim pozivom gradonačelnika Dragana Đilasa da se otkažu svi skupovi ovog vikenda u Beogradu, jer se kako je ocenio time poistovećuju oni koji poštuju zakon sa onima koji ruše Beograd.

"Ako nešto treba da odustane i nestane, to je nasilje, mi nismo prava adresa za to", kazao je Miletić i dodao da će na Paradi ponosa biti saopšteno i šta LGBT populacija traži od države, ali da neće biti reči o dozvoli istopolnih brakova.

Predstavnik organizacionog odbora Boban Stojanović kazao je da će organizatori Parade ponosa učiniti sve da 2. oktobar bude "lep i sunčan dan", a za pripadnike LGBT pokreta to će biti mala oktobarska revolucija.

POVEZANE VESTI

Petak 30.09.2011. 12:09
Savetujem roditeljima,da ne izlaze s decom napolju za vreme parade..ne mirise na dobro u nedelju.samo da ne bude zrtava.neverovatno da niko nece da spreci odrzavanje ove parade-srama-VISOKOG-rizika
Petak 30.09.2011. 12:30
kakav bolesnik,bolje da odustanu jer ce mu napraviti jos neki oziljak na licu.
Petak 30.09.2011. 12:23
Narod ce vas posle parade vise voleti nego pre, vi pacenici zelite nered. Strane drzave vas ocigledno placaju, za losu sliku Srbije. Idite u Ameriku tamo ste dobro dosli, guzite se tamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online