Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 30.09.2011.
15:01
Beta A

Patrijarh: "Parada srama" blati svetinju porodice

Patrijarh srpski Irinej apelovao je na nadležne organe da se ne održi Parada ponosa, koju je nazvao "paradom srama".

Patrijarh Irinej: "Parada srama" blati ljudsko dostojanstvo
 

"Naš grad i našu javnost i ove godine potresa pitanje održavanja takozvane 'parade ponosa'. Sa puno opravdanja ovu pošast nazvao bih 'paradom srama' kojom se blati ljudsko dostojanstvo i gazi svetinja života i porodice", naveo je patrijarh u poruci objavljenoj na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

"Nagoveštenom paradom u Beogradu, stičemo uverenje, da se želi pokriti i zaseniti tragično stanje srpskog naroda na tužnom Kosovu i Metohiji", naveo je patrijarh.

Pitamo se kome trebaju neredi, obračuni, sa svim mogućim posledicama ostrašćenih strana u Beogradu, dodao je poglavar SPC.

"Takođe, pitamo se, koga će srpska policija štititi i braniti? Jednu grupu nastranih, koji svoje manjinske poglede u osnovi neprirodne, žele da nametnu drugoj, ogromnoj većini, koja ne deli i ne prihvata njihovo shvatanje smisla života i ljudske slobode", kaže se u poruci patrijara Irineja.

Prema njegovim rečima, dosta je ponižavanja i ispunjavanja stranih želja.

"Ova nakaradna sloboda koju nam nudi 'parada ponosa', strana je našoj istoriji, tradiciji i kulturi. Apelujemo i na sve one, koji nameravaju da se suprotstave ovoj paradi, ako se ona održi, da to ne čine primenom sile jer to nije hrišćanski način borbe", dodao je on.

"Ne može se zlo zlom pobediti, već dobrim. U konkretnom slučaju smatramo da je najcelishodnije da učesnici parade budu počašćeni totalnim ignorisanjem. To ih može otrezniti. Molimo se Gospodu da na obe strane pobedi zdrav razum", naveo je patrijarh Irinej.

POVEZANE VESTI

Petak 30.09.2011. 15:42
Ne zaboravite njegovu izjavu da je on EKUMENSKI partijah. Ovo sto je rekao on to NE MISLI, samo malo maze oci narodu.
Petak 30.09.2011. 15:22
Malo je skrenuo u priči. Nije to 10 oktobra 2010 bio sudar ostrašćenih strana nego normalnih Srba u uniformi i oklopu protiv normalnih Srba bez uniforme i oklopa.Jedni su postupili po naređenju da štite pedere i lezbejke, a drugi su postupili kako su vaspitani u kući i crkvi. Sada se situacija promenila jer je ovih bez uniforme još više, a onih u unifomri je sve više na bolovanjima pa su male šanse da sačuvaju pedere i lezbače od batina. Zna to ovaj nesretnik i najzad progovorio kako crkva i treba da govori da je to parada srama i da je treba otkazati u ovo pogibeljno vreme. Onome jadniku sa barikade probušili jetru metkom sa leđa, a ovi bi da se zajebavaju. E, pa neka probaju.
Petak 30.09.2011. 21:47
Ali, stvarno, zašto su homoseksualci postali najvažnija tema u ovoj državi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online