Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.10.2011.
17:53
Beta A

"Pregovori više u interesu Srbije nego Kosova"

Ministar unutrašnjih poslova vlade u Prištini Bajram Redžepi izjavio je da nema posebna očekivanja od posete posrednika EU u pregovorima Beograda i Prištine Roberta Kupera, jer smatra da je njegov dolazak usmeren isključivo na osnaživanje i obnavljanje tog dijaloga. "Beograd ima veći interes za nastavak pregovora od Prištine, koja to čini samo da bi pokazala da je funkcionalna i stabilna država koja poštuje evropske standarde," rekao je Redžepi za KiM radio iz Čaglavice.

Bajram Redžepi

"Međutim, postoje standardi i norme Evropske unije. Obe države teže ka EU iako je to dugoročan proces. Ali da bi imali neke šanse u tom smislu moramo da prihvatimo i ono što nije naš direktni interes.

Naš interes je da se prikažemo kao funkcionalna i stabilna država koja poštuje evropske standarde. Inače nemamo neku direktnu korist od tih razgovora", kazao je Redžepi.

On je rekao da je Priština, za razliku od Beograda, počela implementaciju dogovora iz Brisela i najavio vrlo brzo razgovore i konkretna rešenja oko registarskih tablica i ličnih dokumenata.

Režepi je najavio da je kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova "objavilo rat svim kriminalcima i na severu i na jugu Kosova".

On je ocenio da situacija na severu Kosova ne može da preraste u veliki oružani konflikt jer se za konflikt, kako je rekao, zalažu kriminalne strukture a ne obični građani koji su veoma uplašeni.

"Srbija digla ruke od kriminalaca sa severa"

 

Najveći doprinos u smirivanju situacije na severu Kosova može da pruži Srbija koja može da utiče na lidere tamošnjih Srba da uklone barikade, rekao je Redžepi.

 

On je optužio Srbiju da koristi kriminalne grupe sa severa u političke svrhe.

 

"Srbija je podržavala te kriminalne grupe i koristila ih da povremeno dignu tenziju i izazovu konflikte koje bi koristila u političke svrhe u razgovorima sa međunarodnom zajednicom i pokazala da je Kosovo nefunkcionalno, da nema sigurnost...

 

Kada su otišli predaleko, zapalili prelaz Jarinje i ubili kosovskog policajca, digli su ruke da bi sačuvali obraz, a odgovornost za sve prebacili na kriminalne grupe sa severa", rekao je prištinski ministar.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 18:15
Jedini kriminalci na KiM si ti i tvoji sunarodnici. Cast izuzecima ako ih ima. Dalje, ovo je cista zamena teza da "pregovori" koriste Srbiji, uzevsi u obzir rezultate istih i profil srpskih "pregovaraca" koji kazu amin i potpisuju, ovde se ne pregovara ni o cemu vec samo prihvata ono sto traze siptari i njihovi sponzori.
Sreda 05.10.2011. 18:44
Sa siptarima to jest teroristima i koljacima,ne moze biti nikakvih pregovora.
Sreda 05.10.2011. 19:01
Redžepi samo recituje ono što su mu rekli iz Brisela pred dolazak Kupera. Edita Tahiri je još u Julu rekla da je finale blizu i da od 1 novembra važi samo pečat dokumenta, registarske tablice i ostale oznake državnosti Republike Kosovo. Umalo je nisu najurili šiptari jer je provalila izdaju. Žutocrveni glodari su prihvatili rezoluciju EU od 19 januara i nema nazad. Kuper u petak još može da traži da srpska policija hapsi kriminalce koje je KFOR identifikovao a koji se kreću po Srbiji. Nema čiju glavu žutocrveni glodari neće strpati u zobnicu da se odnese u Brisel kao nekada u Stambol. Zna ovaj šta govori jako dobro.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online