Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 07.10.2011.
12:01
Đ. Barović - Vesti A

"Šiptari ubili Đinđića i Pukanića"

Nezavisni novinar iz Hrvatske, Domagoj Margetić tvrdi da je na osnovu tajnih dokumenata obaveštajnih službi Hrvatske otkrio da iza ubistva vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, ali i premijera Srbije Zorana Đinđića stoji najveći mafijaški kartel na Balkanu koji je pod kontrolom albanske porodice Osmani.

- Dokumenti koje su mi dali visokopozicionirani službenici hrvatskih obaveštajnih službi, dokazuju kako su ubistva Đinđića i Pukanića dva povezana slučaja. Obojica su žrtve kriminalnog biznisa koji se meri milijardama evra.

Reč je o kartelu koji je apsolutno preuzeo kontrolu nad ostalim kriminalnim grupama i u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i oko prodaje heroina i belog roblja i oružja na Balkanu - kaže Margetić koji je na osnovu svih dokumenata do kojih je došao napisao knjigu: "Slučaj Pukanić: Ubistvo sa potpisom države" koja će se u prodaji naći sredinom ovog meseca.
 

SMETAO MNOGIMA NA BALKANU: Zoran Đinđić
 



Margetić navodi da se iz jednog od dokumenata hrvatske Bezbednosno obaveštajne agencije (SOA), nedvosmisleno vidi da su zvaničnici Hrvatske znali da se priprema ubistvo Ive Pukanića.


- Sadašnji ministar policije Tomislav Karamarko je na vreme dobio službenu belešku hrvatskih obaveštajnih službi u kojoj se navodi ko sve iz klana Osmani priprema likvidaciju Pukanića, ali ni on ni bilo ko drugi nije preduzeo ništa - tvrdi Margetić.

- Još 2005. godine klan Osmani je započeo da gradi novu kriminalnu arhitekturu Balkana i preuzima kontrolu nad tržištem droge, oružja i belog roblja. Prema podacima zapadnih službi, samo kroz dve banke, ova organizacija je oprala oko 50 milijardi evra. Ivo Pukanić je ubijen zato što je predstavljao ozbiljnu smetnju kriminalcima i političarima u Hrvatskoj koji su bili na platnom spisku porodice Osmani.
 

Domagoj Margetić

- Nije nikakva tajna, a i Pukanić je to priznao, da je on do imetka došao reketiranjem poznatih ličnosti informacijama koje nije objavljivao.

Pouzdano znam da se pred smrt ozbiljno spremao da se iseli u Ameriku.

Verovatno je hteo da na brzinu sakupi što više novca i da je uznemirio ljude na platnom spisku porodice Osmani. Neko je shvatio da je mnogo jeftinije i pouzdanije da ga eleminišu nego da mu plate - tvrdi Margetić.


Za srpsku javnost, svakako je najzanimljivije istraživanje ovog novinara u vezi sa ubistvom premijera Srbije Zorana Đinđića, 2003. godine. Margetić tvrdi da je Đinđić bio žrtva namere albanske mafije, ali i političara da stvore nezavisno Kosovo.


- Albanski političari na čelu sa Hašimom Tačijem i predstavnici porodice Osmani održali su tajni sastanak na kome je dogovorena operacija "Dureš", odnosno dalja strategija u nameri da albanska mafija do sticanja nezavisnosti Kosova preuzme potpunu kontrolu na Balkanu.

Nemačka BND je o tome 2005. godine sačinila i opsežnu istragu, ponudila dokaze, ali tada to u Evropi nikoga nije interesovalo. Da je Zoran Đinđić ostao živ, Albanci ne bi dobili nezavisnost, a porodica Osmani ne bi došla do cilja - kategoričan je Domagoj Margitić.
 

Dragoceni podaci Borke Vučić

 

Domagoj Margetić kaže da je dosta dragocenih podataka dobio od pokojne Borke Vučić, direktorke Beogradske banke.


- Sa njom sam razgovarao u više navrata i ona mi je posebno pomogla sa svojom dokumentacijom o tokovima novca tokom rata u Hrvatskoj, ali i kasnije. Ta dokumenta pokazuju da dok su se Srbi i Hrvati klali oko teritorija, kriminalci sa obe strane su odlično sarađivali, tako da su neki mafijaši iz Srbije još tokom rata kupili veći deo deonice Fabrike duvana Rovinj, za koju se kasnije ispostavilo da je ključ crnog tržišta duvana iz Irana ka Zapadu.

 

Uloga Miškovića, Dinkića i Draškovića


Margetić u knjizi ni malo ne štedi kriminalce i političare u Hrvatskoj, a za "Vesti" tvrdi i da će se štrecnuti i mnogi političari ili tajkuni u Srbiji.


- Mislim da neće biti sve jedno ni Miroslavu Miškoviću, Mlađenu Dinkiću, ali ni Andriji Draškvoviću - kaže Margetić, ali nije želeo da iznese više detalja.

POVEZANE VESTI

Petak 07.10.2011. 12:26
voleli ga ili ne..ovaj covek koji je sada pokojni, dr. zoran djindjic.je najsposobniji i najpametniji politicar koga je Srbija imala u ovom veku.nikada,nikada.necu promeniti misljenje o njemu.zao mi ga je i dan danas da je on ziv,ubedjen sam da bi mi bili,raj na zemlji.gresio je i davao neke izjave,ali to je zanemarljivo kakav je on kapacitet imao.zao mi ga je jednako ko i cica drazu.to su dve tragicne licnosti Srpske istorije.zoran bi ove na vlasti sve pohapsio i oni bi vec odavno lezali u bajbokani..eto cim neki Srbin iz Srbije dodje na vlast oni ga ubiju.oprosti jos jednom Zorane,laka ti crna zemlja,Bog da ti dusu prosti.
Petak 07.10.2011. 19:04
Мени је ова прича Домагоја,логична! Породица Османи одавно је главни финансијер ХДЗ/а (а и странке Стјепана Месића!) и фактички влада Хрватском! БНД несумњиво има начина да сазна име убице ''свог'' човека на власти у Србији (Зорана Ђинђића!) и не треба уопште сумњати у њихове тврдње.А то да криминалци сарађују боље него рођена браћа,је одавно познато а ми,који смо били учесници протеклог рата,то најбоље знамо!
Petak 07.10.2011. 12:32
Pitam se sta je sa dokazima koje je on predao sudu za organzovani kriminal u Beogradu ? Covek je preko 1000 stranica dokaza doneo u Beograd u kojima su SVI podatci gde je Milosevic zajedno sa Tudjmanom pokrao izmedju ostalog PIO fondove YU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online