Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 08.10.2011.
11:54 >> 14:17h
B92 A

Razišli se malinari, sutra sastanak sa Dačićem

Oko pet stotina proizvođača malina iz zapadne Srbije okupilo se danas ispred zgrade Vlade u centru Beograda, zahtevajući veću otkupnu cenu malina. Malinari su se razišli nakon dva sata mirnog protesta i obaveštenja da će ih sutra primiti zamenik premijera Srbije Ivica Dačić.

Ostavljaju poruku Vladi i vraćaju se kućama

Predstavnici Unije malinara, koji su se u podne okupili na protestu ispred Vlade u Beogradu, razišli su se nešto pre 14 sati jer su dobili obaveštenje da će ih sutra, u 13 časova primiti zamenik premijera Ivica Dačić.

Nemanjina ulica bila je blokirana za saobraćaj ispred zgrade Vlade Srbije, uz prisustvo jake policijske snage. Demonstranti su uzvikivali "Lopovi, lopovi". Vijorila se srpska zastava, a u mnoštvu transparenata izdvajaju se "Srbijo, probudi se", "Tajkuni sve uzeše" i "Seljaci su došli za svoje pare".

Malinari su najavili da će, ako ih niko iz nadležnih u Vladi Srbije danas ne bude primio na razgovor, ostaviti svoje zahteve "kao poštar kada nikog ne zatekne kod kuće", i zatim se razići.

"Idemo kućama, ne želimo da zaustavljamo saobraćaj i maltretiramo narod po ovoj kiši", kazao je generalni sekretar Unije malinara Aleksandar Mitrović.

Malinari zahtevaju da sadašnja otkupna cena od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara, i da subvencije za izvoz budu 26 dinara. Ministarstvo poljoprivrede je odbacilo zahtev malinara za subvencije navodeći da je on nerealan i da za njega nema novca.

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je jutros da tom ministarstvu nije stigao nikaka zahtev za razgovore i da je pitanje ko su uopšte ljudi koji dana dolaze u Beograd.

"Dijalog postoji već više od tri meseca, ne samo sa proizvođačima malina iz jednog kraja već s proizvođačima iz cele Srbije, ali mi nemamo nijedan zahtev za sastanak danas", kazao je Milovanović za Radio-televiziju Srbije.

S druge strane, predstavnici malinara tvrde da je poziv na razgovore s predstavnicima vlade upućen preko jednog od pomoćnika ministra. 

POVEZANE VESTI

Subota 08.10.2011. 16:06
Jadna li je ova Vlada kad nema para da ulozi u poljoprivredu! Cemu onda ova silna zaduzivanja i krediti, samo za kampanju?
Subota 08.10.2011. 13:53
malinari,ratari vojvodine,ratari sumadije..,osteceni konfiskacijama....svi su srbi iz srbije. srbi iz srbije moraju dobiti svoju organizaciju . srbi iz srbije za srbe iz srbije.
Subota 08.10.2011. 20:26
Dok narod ne ustane situacija se nece promeniti,vlast je sve bahatija i bahatija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online