Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 08.10.2011.
15:25
Vestionline A

LDP: Vlast anestezira javnost

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je Srbima na Kosovu potrebna jasna poruka Beograda da odustanu od blokada, na kojima sebi uništavaju život.

Srbima na Kosovu sebi uništavaju život na blokadama: Čedomir Jovanović
 

Umesto što pokušavaju da odbrane nemoguće i relativizuju opasnost od ekstremista, koji zloupotrebljavaju strah Srba na severu Kosova, ministri i visoki funckioneri vladajuće koalicije morali bi da učine nešto za ljude koje već 25 dana drže i muče na besmislenim barikadama, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.


Građani će ostati uplašeni i zbunjeni sve dok ministri i šefovi stranaka anesteziraju javnost, namerno zaboravljajući da je i predsednik Boris Tadić svojevremeno, u sličnoj situaciji, javno saopštio informacije da su kriminalci zloupotrebili proteste i krajem jula smišljeno zapalili prelaz na Jarinju. Jovanović je ocenio da su ministar Goran Bogdanović, državni sekretar Oliver Ivanović, potpredsednik Vlade Ivica Dačić i mnogi drugi, krenuli "opasnim putem umanjivanja značaja nasilja koje izlaže Srbe opasnosti, a koje su očigledno izazvali profiteri iz rata, političke krize i neuređenog sistema koji vlada na severu već 12 godina".


Prema njegovim rečima, opravdanje ministra Bogdanovića da se i njegova porodica nalazi na barikadama ne može biti odgovor na ključno pitanje ko je izazvao haos krajem septembra i zašto se to krije od građana Srbije. Promena politike, prihvatanje Ahtisarijevog plana kao hitnog i polaznog rešenja i uvođenje reda, konačno bi ostavilo na čistini ekstremiste i njihove političke zaštitnike, smatra Jovanović.


"To bi pokazalo i koliko smo bili u pravu kada smo tvrdili da se od javnosti prikriva istina o Jarinju, a da se zvanični podaci naših bezbednosnih službi potpuno razlikuju od namerne kampanje patriotskog naelektrisavanja javnosti pokrenute u Beogradu, ignorisanjem činjenica koje teško kompromituju naoružane grupe koje su napale vojnike KFOR i onda sukobu izložile nevine i napaćene Srbe, koristeći ih kao živi štit i izgovor", ocenio je on.


Zbog iskustva iz devedesetih, kada je rat korišćen kao zaklon za bogaćenje i bezobzirnu pljačku, danas niko, a najmanje državni zvaničnici, "nemaju pravo da okreću glavu pred ljudima, koji od sebe pokušavaju da naprave zaštitnike srpskih interesa Arkanovog tipa", upozorio je Jovanović.


Srbija i Srbi, bez obzira gde žive, previše su propatili zbog takvih zaštitnika i trgovaca, koji svoju šansu za poslovni uspeh vide u izolovanim Srbima, haotičnoj Srbiji, neuređenim granicama i kombinaciji nasilja i straha koji oko sebe proizvode, istakao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Subota 08.10.2011. 15:49
Ćdomore, sada je pitanje samo,hoće li Sretko da sipa Vegetu ili drugi začin kda bude kuvao gulaš za društvo u Zabelii. Sve je ostalo dogovoreno sa "Ćorom " i drugovima iz Šilerove ulice.
Subota 08.10.2011. 15:58
politicka scena jos uvek jugoslovenske srbije je DNO DNA! srbi iz srbije probudite se!
Subota 08.10.2011. 18:59
Auh, izgleda da je gos'n Jovanovicu voda, iz onog "bazenceta" u Silerovoj, jos uvek u usima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online