Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 09.10.2011.
12:01
J. L. Petković - Vesti A

Kfor vežba razbijanje barikada

Situaciju sa 16 barikada na prelazima nije moguće podneti još dugo. Jedna od većih jedinica Kfora ovih dana izvodi vežbu i obuku za uklanjanje prepreka na prelazima, a kada će se to desiti "zavisi od stanovnika na severu i njihovog ponašanja", poručio je komandant Kfora Erhard Drevs.

Erhard Drevs

- Manji činioci žele nemire na severu Kosova, ali u tom slučaju Kfor treba da odreaguje bez obzira ima li barikada ili ne.

Postoje crvene linije koje se ne smeju preći. Ukoliko se to dogodi, Kfor mora da uđe i uspostavi mir - rekao je Drevs, napomenuvši da Kfor zadržava pravo da ukloni barikade kad bude bilo potrebno, "ako se ugroze mir i sigurnost ili ako postoji preka potreba da se obezbedi sloboda kretanja, bilo Kfora ili drugih međunarodnih institucija".

Erhard Drevs je ponovio da je Kfor na prelazu Jarinje 27. septembra reagovao u samoodbrani i da taj incident nije dovoljan povod da Kfor počne da uklanja barikade, navodeći da "NATO ne provocira treći svetski rat na granicama Srbije". On je naglasio da su izazivači incidenata na severu pokrajine tamošnje kriminalne grupe.


Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović tvrdi da barikade na severu Kosova Srbi nisu postavili pod uticajem kriminalaca, niti su krivi za sukob sa vojnicima Kfora. - Srbi nisu prvi pucali, nego obrnuto, a kamenjem su uzvratili zbog suzavca i šok-bombi - rekao je Bogdanović.


Ministar je negirao da postoji snimak Kfora na kome se vidi da su Srbi prvi napali vojnike međunarodnih snaga na administrativnom prelazu Jarinje.


- Snimak Kfora ne postoji. Da postoji, već bi obišao svet. Na barikadama su obični ljudi koji mirno protestuju, a među njima su i članovi moje porodice - rekao je Bogdanović i dodao da se zalaže za to da se utvrdi istina o sukobu Kfora i Srba.


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić takođe tvrdi da je laž da Zvonko Veselinović rukovodi otporom Srba na severu Kosmeta i da su te tvrdnje nekih srpskih političara toliko teška optužba na račun sopstvenog naroda - da je njega sramota.


- Opet smo dokazali da su Srbi sami sebi najveći neprijatelji jer ovakva izjava, ma ko je dao, ide naruku samo prištinskoj vlasti, koja stalno govori da je najveći problem kriminal na severu Kosova - ocenio je Dačić.


Posrednik Evropske unije u dijalogu Robert Kuper predstaviće Prištini moguća rešenja za Jarinje i Brnjak, koje mu je na sastanku u Beogradu predočio šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.


- Ponudili smo više opcija, detaljno smo razgovarali o svemu - od regulisanja prometa robe do pitanja prihoda, normalizacije života i snabdevanja na severu - istakao je Stefanović i dodao da će posrednik EU s tim predlozima otići u Prištinu.

On je pozvao predsednike opština sa severa Kosova i Metohije da se hitno sastanu bilo gde, u Beogradu, Zvečanu ili gde to njima odgovara i razgovaraju o rešenjima za administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Oboren sajt Euleksa

 

Srpski hakeri oborili sajt Euleksa jer smatraju da je ta misija stala na albansku stranu. Negde oko ponoći srpski hakeri su "počistili" strane misije EU na KiM, i zamenili ih protestnom porukom i srpskom zastavom.


"Ova akcija je naša forma nezadovoljstva koju je izazvao Euleks tvrdnjama da je statusno neutralan, dok veoma očigledno favorizuje albansku stranu", navodi se u poruci srpskih hakera.

Nedelja 09.10.2011. 12:33
Nešto nema vesti na DSB92 kako smo Kuperu rekli istorijsko NE na Kosmetu.Zajebali ih Sbi što su digli barikade, a sve je lepo krenulo sa prihvatanjem rezolucije EU od 19 januara da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe.
Nedelja 09.10.2011. 12:47
Сад вежбате разбијање барикада, а 27-омог. септембра сте вежбали убијање Срба.
Nedelja 09.10.2011. 14:09
Gospodo iz nato ! vezbajte stavljanje leseva nato fasista u crne vrece i brzo bezanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online