Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 09.10.2011.
13:44
Beta A

Prištinski list: Akcija velikih sila protiv Srbije

Velike sile koje podržavaju nezavisnost Kosova će narednih dana preduzeti konkretnu akciju kako bi sprečile da Srbija dobije status kandidiata za Evropsku uniju ako ne povuče svoje institucije sa severa Kosova, piše danas dnevnik Ekspres.

Pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini, bliske najuticajnijim zemljama, dnevnik piše da će te države izaći sa jasnim stavom da Srbija ne može da dobije status kandidata za EU, ako prethodno ne ispuni zahtev za povlačenjem svojih institucija sa severa Kosova.

Snage Kfora na prelazu Jarinje

"Sastanak se priprema. Još nije poznato na kom će nivou zemlje biti predstavljene", rekao je izvor dnevnika. Cilj sastanka je da se obezbedi bolja koordinacija zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.

Na tom sastanku predstavnici SAD i EU treba da dogovore konkretne korake koje će preduzeti za prevazilaženje situacije na severu Kosova.

"Sadašnja situacija na severu se ne može tolerisati. Sada su stvoreni uslovi da se Srbiji kaže da treba da povuče svoje strukture sa Kosova, ako želi da se učlani u EU", rekao je neimenovani izvor dnevnika.

Istovremeno će na sastanku biti poslata jasna poruka Kosovu.

"Zahtevaće se tesna saradnja sa Euleksom na severu zemlje. Za svakoga treba da je jasno da se sever ne moze 'dobiti' akcijama policije Kosova", kaže izvor prištinskog lista.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.10.2011. 13:50
Velike sile traze da vlast ispuni sve na sta su pristale i podpisale krijuci od naroda.
Nedelja 09.10.2011. 14:08
J... mi se za Evropu
Nedelja 09.10.2011. 14:23
Jel nekome nije jasno da je Srbija prihvatanjem rezolucije EU o Kosmetu od 19 januara preuzela da po tački 5 razgovora o stausu nema ii tački 7 d a Srbija moar da rasformir a svoje praralelne organe. Da bi se razgovori počeli 8 mrta, morao je da poče veliki "stiroposrki " i " strašni štrajk do smrti" na privatnoj klinici.Ama prihvaćena je rezolucija od 19 januara na bazi rezolucije Ešto/Tadić od 9 septembra 2010 koliko puta treba da se ovde napiše.Sve je urađeno protiv Ustava ali uz tišinu u Skupštini Srbije čije poslanike dočekuje Garda i crven tepih umesto da ih dočeka T55 i mitraljez sa kupole " Duška" Veliko kalibarneja 12,7 mm". Jao Legija, jebo majku svoju šta si napravio 5 oktobra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online