Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 14.10.2011.
18:52
Beta A

"Skloniti se i izbeći žrtve ako Kfor krene"

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

Šef pregovaračkog tima Srbije: Borko Stefanović
 

"Ako dođe do bilo kakvog nasilnog pokušaja uklanjanja barikada, bolje je i skloniti se i izbeći žrtve", rekao je Stefanović televiziji B92 i naveo da ne veruje da će Kfor početi uklanjanje barikada sa severa Kosova.

Stefanović je rekao da je o najavi Kfora da će ukloniti barikade razgovorao s posrednikom EU za pregovore s Prištinom Robertom Kuperom i da su se složili da bi to bio "opasan potez koji bi nas vratio deset koraka unazad".

"To jeste bila jedna od značajnih tema. Složili smo se da bi svaki jednostran potez bio vrlo opasan i da bi nas vratio deset koraka u nazad", rekao je on.

Upitan ko je izveo Srbe sa severa Kosova na barikade i da li su to učinili kriminalci ili država, Stefanović je ocenio da ni kriminalci, ni država nisu izveli Srbe na barikade, već da su oni to učinili sami.

"Ljudi su izašli sami. Nisu ih izveli ni kriminalci ni država niti ih kontrolišu kriminalci", rekao je on i naveo da su barikade "legitiman vid borbe" Srba sa severa Kosova protiv jednostranih poteza Prištine koja je pokušala da prelaze Brnjak i Jarinje stavi pod svoju vlast.

Stefanović je istakao da niko iz međunarodne zajednice ne traži od Srbije da se odrekne severa Kosova.

"Ne traži se od nas da se odreknemo severa Kosova niti da pustimo Srbe niz vodu", rekao je on i naveo da Srbija na to ne bi pristala ni kada bi se to tražilo.

Stefanović je ponovio da Srbija ne može da prihvati nezavisnost Kosova, ali je spremna da razgovora radi nalaženja "održivog rešenja" koje bi zaštitilo i državne interese Srbije, i Srbe na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Petak 14.10.2011. 18:58
Tako je ministre pobeci , skloniti se i siptarima ostaviti cisto Kosovo.
Petak 14.10.2011. 19:11
IZDAJNIK i IZDAJICE. DS i ti Borislave oplackali ste zemlju ovu jadnu zemlju i narod, stvorili bedu u zemlji i sada dajete i celo Kosovo. Srbi su zbog takvih vodja izgubili sve u bivsoj YU. Sta ste do sada dobili. STIDITE SE. IZDAJICE NEVIDJENI LOPOVLUK. ODMAH DAJTE OSTAVKE
Petak 14.10.2011. 19:22
Pa kada Srbi imaju pregovaraca poput tebe. Za ovakva resenja nije potreban pregovarac. Ali ti zagovaras interese druge strane, zato i savetujes Srbe da se sklone. Verovatno bi tvojim gazdama odgovaralo da se "sklone" u Srbiju i da vas potapsaju po ramenu tebe i tvog predsednika. Ljigavci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online