Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 17.10.2011.
14:34 >> 20:27h
Beta A

Studenti blokirali Filološki fakultet

Filološki fakultet u Beogradu danas su blokirali studenti i nastava se ne održava, dok druge službe rade redovno.

"Filološki fakultet je od danas u blokadi, sva nastava se odlaže do daljeg i zgrada fakulteta se nalazi pod kontrolom studenata", saopštio je Plenum studenata Filološkog fakulteta.

Dekan Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš je potvrdila da je fakultet blokiran.

"Blokirali su fakultet i onemogućili studentima da dolaze na nastavu. To nisu studenti Filološkog fakulteta, mada među njima ima i naših studenata, ali i studenata drugih fakulteta i drugih univerziteta", rekla je Aleksandra Vraneš.

Ona je dodala da ne zna koliko će trajati blokada, na koju, kako je rekla, fakultet "gleda s nerazumevanjem" i navela da će danas biti održan sastanak upravnika katedri posle kojeg će biti upućeno pismo studentima.

Delegat Plenuma koji je želeo da ostane anoniman rekao je u telefonskoj izjavi agenciji Beta da je fakultet blokiran od jutros u sedam, da se nastava ne održava, ali da niko nije sprečen da uđe.

"Nastava se danas neće održavati i nadamo se da se neće održavati do kraja nedelje, dokle god budemo imali podršku studenata", rekao je taj delegat. On je dodao da su postavljene barikade od klupa i stolica, ali da niko nije sprečen da uđe i da sve službe rade uobičajeno.

Delegat je takođe negirao navode dekana Aleksandre Vraneš, rekavši da iako ima studenata sa drugih fakulteta, većinu čine studenti Filološkog. Prema njegovim rečima, blokada fakulteta predstavlja samo novi vid i nastavak ranijih protesta uperenih protiv ministarstva prosvete zbog visokih školarina i upisne politike, kao i teškog položaja studenata.

Studenti Filološkog, Filozofskog, Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, kao i studenti Više elektrotehničke škole protestovali su 14. oktobra u centru grada tražeći lakše uslove za upis naredne godine studija, kao i to da školarine ne premašuju visinu tri minimalne mesečne zarade u Srbiji.

Ostaju do jutra

Studenti Filološkog fakulteta ostaće tamo do jutra u isčekivanju novih razgovora sa upravom fakulteta, najavili su studentski predstavnici.

"Do jutra se sigurno nećemo povući sa Fakulteta i nadamo se nastavku razgovora sa predstavnicima uprave", kaže jedan od studentskih delegata, koji je želeo da ostane anoniman.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.10.2011. 15:03
Cudno je da studenti ne vide da problem lezi u samom vrhu vlasti, pa prema tome u tom smeru i usmeriti proteste. Nesumljivo da bi podrska bila veca, i da bi se prosirila i na nezadovoljne radnike i gradjane.
Ponedeljak 17.10.2011. 15:17
Bravo studenti ,ali morate da udarate u sam vrh vlasti ovako će te ostati izolovani.
Ponedeljak 17.10.2011. 18:32
У овом тренутку није од пресудне важности са којег факултета који студент протествује и то не сме да буде изговор! Поставља се битније питање зашто уопште студенти штрајкују! Одговор на то питање сви знамо, али нажалост ни министарство ни један факултет не жели ни да помисли да реши проблеме! Постала је привилегија и луксуз бити нормалан студент у Србији јер је све прескупо, док с друге стране имате константне изјаве да морамо спречити "одлив мозгова"!? Поставље се питање: Ко је луд, а ко нормалан!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online