Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 18.10.2011.
20:23
Srna, Beta A

Kfor spreman, Srbi dežuraju na barikadama

Kfor je spreman i odlučan da preduzme akciju u ime slobode kretanja ukoliko sutrašnji sastanak opština sa severa Kosova ne donese zadovoljavajuće rezultate, saopštio je komandant Kfora Erhard Drevs.

Razočaran, ali se nada da će predstojeći sastanak na severu dovesti do pozitivnog rezultata: Erhard Drevs
 

Drevs je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima izrazio nadu da će predstojeći sastanak na severu Kosova dovesti do pozitivnih rezultata. On je naveo da su konvoji Kfora pokušali da izvrše snabdevanje vojnika koji se nalaze na prelazima Jarinje i Brnjak, ali da su "naišli na otpor demonstranata koji se nalaze na blokadama puteva na severu Kosova".

"Razočaran sam ovim ishodom. Sever nije pristao na zahtev za uklanjanje blokada na putevima. Međutim, nadam se da će predstojeći sastanak na severu dovesti do pozitivnog rezultata", naveo je Drevs i dodao da je Kfor usredsređen na omogućavanje normalnog života civilima. Drevs podseća da je misija Kfora da očuva sigurno i bezbedno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve ljude svih zajednica na Kosovu.

"Kfor će nastaviti da to i čini na nepokolebljiv, pažljiv i nepristrasan način u potpunoj saglasnosti sa mandatom UN", dodao je Drevs.

Za sutra je u Zubinom Potoku planirana sednica skupština opština sa severa Kosova na kojoj će biti razmatran zahtev Kfora o uklanjanju barikada sa puteva kako bi se propustili konvoji namenjeni snabdevanju vojnika na prelazima Jarinje i Brnjak i u bazi "Noting Hil". 

Pripadnici Kfora došli su danas do barikada u selu Jagnjenica, koje se nalazi na putu između Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka. Vojnici su se vratili u bazu nakon razgovora predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i potpukovnika Kfora Klausa Glaba.

Situacija mirna, Srbi dežuraju na barikadama

Situacija na severu Kosova je večeras mirna, a građani i dalje dežuraju na barikadama na putnim pravcima koji vode do administrativnih prelaza Brnjak i
Jarinje.

U Zvečanu je danas posle podne održan sastanak čelnika četiri opštine - Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin potok i Leposavić - na kome su bili i šefovi odborničkih grupa iz opštinskih parlamenata, a tema je bila sutrašnja zajednička sednica četiri skupštine opštine sa severa pokrajine.

Sednica je zakazana za 11 sati u Zubinom potoku, a Kfor je najavio da neće počinjati uklanjanje barikada dok se ne vidi šta će biti odlučeno na toj sednici. 

O zaključicima sa sutrašnje sednice u Zubinom potoku predsednici opština i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković će na redovnom sastanku u 14 sati obavestiti predstavnike Kfora.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.10.2011. 23:49
Nemacka bi trebalo dobrovojno da povuce svoje vojnike sa Kosova.Zar je zaboravila historiju?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online