Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 20.10.2011.
16:53
Beta A

Čelnici opština: Antisrpski deo Kfora odbio saradnju

Čelnici opština sa severa Kosova optužili su danas "militantni i antisrpski" deo Kfora za prekid razgovora kojima je trebalo da se nađe rešenje za uklanjanje barikade i pozvali predstavnike te vojne misije na dogovor.

Vojska KFOR-a na severu Kosmeta
 

Predsednici opština naveli su da je Kfor kriv za jučerašnji prekid razgovora navodeći u saopstenju da je Kfor "veoma arogantno odbacio pruženu ruku saradnje i odbio konkretan predlog predstavnika četiri opštine za nesmetano snabdevanje i uobičajene komunikacije jedinica na severu Kosova".

"Izrazito militantni i antisrpski nastrojen deo Komande Kfora arogantnim i ultimativnim ponašanjem smišljeno je razbio - prekinuo sastanak i korektnu saradnju legalnih vlasti iz četiri opštine i predstavnika Kfora", navodi se u zaljučcima koji su danas izdati povodom akcije uklanjanja barikada.

Čelnici opština Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Kosovska Mitrovica pozvali su Kfor na dogovor i izrazili spremnost za odgovorno rešavanje problema nesmetanog snabdevanja i funkcionisanja Kfora kao mirovne i bezbedonosne misije na području severa Pokrajine.

Čelnici opština najoštrije su osudili "nasilničko dejstvo Kfora protiv mirnih građana severnog dela Kosova i Metohije" i poručili da srpski narod i srpske inistitucije neće odsutati od političke i mirne borbe za svoj opstanak i neće dozvoliti da im bilo ko i bilo kakvom silom nametne prištinske institucije.

Prema oceni čelnika opština, umesto zalaganja za nastavak i jačanje saradnje sa lokalnim vlastima, deo komande Kfora ne uvažava realnost i tvrdoglavo pokušava da, uz upotrebu vojne sile i nasilja, sprovodi pogrešnu politiku centara moći.

Predstavnici četiri opštine ponovili su da su kao i ogromna većina njihovih građana i dalje za mir, dijalog i političko rešavanje svih akutnih problema.

Oni su uputili apel domaćoj i svetskoj javnosti da "digne glas u cilju zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda srpskog naroda i drugih građana Kosova", da zatraže prestanak nasilja i nateraju "moćnike" da sednu za pregovarački sto, pod okriljem UN, i da se iznađe politički pravedno i održivo rešenje kosovskog pitanja.

POVEZANE VESTI

Petak 21.10.2011. 01:59
Bravo Borise a sta preduzivas u vezi Srba na Kosovu,njih dole ubijaju i proteruju a ti se ne oglasavas
Subota 22.10.2011. 15:05
Eto, poneki komentar i od naseg predsednika Tadica. Lepo je sve to, ali sta cete Vi uciniti da se situacija popravi, kako cete zastiti svoj narod. Na ovakav nacin kako to radite necete sigurno.
Subota 22.10.2011. 15:06
Kfor je apsolutno taj koji pravi sve probleme, ili se stavlja otvoreno na stranu siptara ili pak izaziva sve incidente tako sto demonstrira silu na golorukom narodu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online