Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 21.10.2011.
10:57 >> 12:28h
Beta A

Kfor poslao vodene topove na barikade

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je danas okupljenim građanima na barikadi u selu Jagnjenica da ima pouzdane informacije da su preko albanskog sela Čabra krenula dva borbena vozila Kfora sa vodenim topovima ka Jagnjenici.

Slaviša Ristić

Okupljenim Srbima na barikadi je takođe saopšteno da su portugalski i nemački vojnici Kfora krenuli ka barikadi u selu Zupče gde su već uklonili bodljikavu žicu postavljenu ispred barikade koju drže Srbi.

Kako javlja reporter agencije Beta i žitelji Ibarskog Kolašina su se posle 10 sati uputili prema Zupču i Jagnjenici.

Pored barikada u Ibarskom Kolašini okupljeno je nekoliko stotina Srba, a sa njima su čelnici srpskih opština, sveštenici i monaštvo iz manastira i crkava u tom mestu.

Situacija je za sada mirna ali napeta.

Albanski mediji su jutros objavili da je Kfor uklonio barikade ka prelazu Brnjak.

Kfor uklonio barikadu u blizini Zupča

 

Kfor je uklonio manju barikadu koja se nalazila ispred mosta koji razdvaja Zupče i susedno Košutovo, rekao je portparol Kfora Uve Novicki. On je kazao da je Kfor tako omogućio saobraćaj mostom koji ide ka albanskom mestu Košutovo.

 

Glavna barikada u Zupču od balvana danas je ojačana tako što je put preprečen i sa tri kamiona.

U južnom delu Kosovske Mitrovice od ponoći je stacionarano 80 vojnika i četiri transportera Kfora.

Mađarski vojnici, koji su deo tima za brzo reagovanje, stigli su iz Prištine i čekaju dalja naređenja. Noć na barikadama puteva na severu Kosova protekla je mirno. Međutim, jutros oko 10 časova oglasile su se sirene u Zubinom Potoku nakon što je Kfor dovezao vodene topove na barikade.

Drevs: Omogućićemo slobodu kretanja

 

General Kfora Erhard Drevs oko 11 sati izjavio je na barikadi u Zupču da će Kfor obezbediti slobodu kretanja ne samo Kforu, nego i Euleksu, kosovskoj policiji.

 

Na novinarsku konstataciju da srpski narod nije saglasan s tim, general je rekao da je to slobodno shvatanje naroda, a da je njegova obaveza da obezbedi slobodu kretanja.

Srbi na barikadama u selima Jagnjenica i Zupče u opštini Zubin Potok proveli su noć u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene na nekoliko lokacija.

Jedinice Kfora, koje su pre dva dana stacionirane na 300 metara od barikade, i dalje se tu nalaze.

Vozilo za raščisćavanje prepreka na putu, "jazavac", koje je juče povučeno, ponovo je vraćeno na punkt na kojem se nalazi Kfor.


U Jagnjenici četiri kamiona sa teretom deli vojnike Kfora i Srbe. Oni su prepreka konvoju Kfora koji je u četvrtak ujutro pokušao da ovim pravcem stigne ka administrativnom prelazu Brnjak.

Petak 21.10.2011. 11:05
Crno nam se pise braco, ova nasha sramna izdajnicka vlast, sve odobrava da bi spasila svoje fotelje. I niko nereaguje celo kafansko Srpstvo cuti. SRAMOTA
Petak 21.10.2011. 12:05
Jasno je da će NATO ići do kraja.
Petak 21.10.2011. 12:15
Na samo pocetku bombardovanja nato snage tukli su fabriku duvana u Nisu. zasto ? jednostavno da bi posle bombardovanja otkupili tu fabriku posto zasto. U Madjarsko su nakon ulaska u EU poplavili trziste sa jeftinim vinom, da bi njohovi domaci vinogradi propali i na kraju su ih opet pokupovali, Nama u Srbiji vec sada postavljaju uslove uvoza hrane, da bi nase zemljoradnike unistili i zauzeli zemlju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online