Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Subota 22.10.2011.
00:54 >> 02:50h
RTS, Beta, Vestionline A

Kfor došao do Rudara, pa se povukao

U petak kasno uveče, oko pola časa pre ponoći, jake snage Kfora stigle su do betonske barikade u mestu Dudin krš kod sela Rudare, u opštini Zvečan. U Zvečanu su se oglasile sirene i Srbi su se u velikom broju uputili ka barikadi ispred koje je Kfor postavio kordon. Dva sata pošto su proveli kod barikada, pripadnici Kfora su se vratili u bazu.

Foto: Ilustracija

Marokanski vojnici pokušali su da preuzmu barikadu koja je izbetonirana pre više nedelja  u znak protesta što su na granične prelaze na severu Kosova prema centralnoj Srbiji raspoređeni kosovski policajci i carinici.

Nakon što su čuli za aktivnosti Kfora, građani iz Zvečana i Kosovske Mitrovice došli su do barikade i više stotina građana je ispred više desetina pripadnika Kfora u punoj borbenoj opremi.

Reporter RTS naveo je da je trenutno mirno, ali veoma napeto. RTS saznaje da u trenutku kada se Kfor spremao da baci suzavac, neki od Srba koji brane barikade stavili su gas maske i stali u prve redove, ali su marokanski pripadnici Kfora, pošto su to videli, odustali od primene suzavca.

Sa građanima u Dudinom kršu su i predsednici opština Zvečan i Kosovska Mitrovica, Dragiša Milović i Krstimir Pantić. Broj Srba okupljenih na barikadi se svakog časa uvećava. Srbi pozivaju građane da ostanu mirni. Barikada u Dudinom kršu se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Raška. Ona je udaljena dva kilometra od barikade u mestu Rudare u opštini Zvečan.


Kfor je u četvrtak rano ujutro pokušao da preuzme barikade na teritoriji opštine Zubin Potok u čemu nije uspeo zbog mirnog protesta građana.

Subota 22.10.2011. 01:09
Podrška svim Srbima na severu Kosmeta. Potrebna je i podrška u ljudstvu.
Subota 22.10.2011. 01:11
Drzite i dalje braco Srbi vase i nase KiM, a tadicu pozelih ruzne snove, kad vec i ovu vecer ode mirno da spava.
Subota 22.10.2011. 01:32
Bore se ko lavovi ali dzaba im je sve , 1000 razloga i 1000 prilika su Srbi iz centralne Srbije propustili za ovih mesec dana da se pobune u Beogradu da dignu glas ili da odu do brace na barikadama da pomognu , jer ne provode oni tamo hladne noci samo sebe radi nego i srbije radi ... al nema , slomljeni smo duhom izgleda , apatija vlada ... Sad je bila prilika da se podigne glas i protiv ovoga sto se radi na Kosmetu i protiv unistavanja privrede otpustanja ljudi na ulicu cija deca sada gladuju i protiv svega .... al dzaba Srbija cuti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online