Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Subota 22.10.2011.
00:54 >> 02:50h
RTS, Beta, Vestionline A

Kfor došao do Rudara, pa se povukao

U petak kasno uveče, oko pola časa pre ponoći, jake snage Kfora stigle su do betonske barikade u mestu Dudin krš kod sela Rudare, u opštini Zvečan. U Zvečanu su se oglasile sirene i Srbi su se u velikom broju uputili ka barikadi ispred koje je Kfor postavio kordon. Dva sata pošto su proveli kod barikada, pripadnici Kfora su se vratili u bazu.

Foto: Ilustracija

Marokanski vojnici pokušali su da preuzmu barikadu koja je izbetonirana pre više nedelja  u znak protesta što su na granične prelaze na severu Kosova prema centralnoj Srbiji raspoređeni kosovski policajci i carinici.

Nakon što su čuli za aktivnosti Kfora, građani iz Zvečana i Kosovske Mitrovice došli su do barikade i više stotina građana je ispred više desetina pripadnika Kfora u punoj borbenoj opremi.

Reporter RTS naveo je da je trenutno mirno, ali veoma napeto. RTS saznaje da u trenutku kada se Kfor spremao da baci suzavac, neki od Srba koji brane barikade stavili su gas maske i stali u prve redove, ali su marokanski pripadnici Kfora, pošto su to videli, odustali od primene suzavca.

Sa građanima u Dudinom kršu su i predsednici opština Zvečan i Kosovska Mitrovica, Dragiša Milović i Krstimir Pantić. Broj Srba okupljenih na barikadi se svakog časa uvećava. Srbi pozivaju građane da ostanu mirni. Barikada u Dudinom kršu se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Raška. Ona je udaljena dva kilometra od barikade u mestu Rudare u opštini Zvečan.


Kfor je u četvrtak rano ujutro pokušao da preuzme barikade na teritoriji opštine Zubin Potok u čemu nije uspeo zbog mirnog protesta građana.

Subota 22.10.2011. 01:09
Podrška svim Srbima na severu Kosmeta. Potrebna je i podrška u ljudstvu.
Subota 22.10.2011. 01:11
Drzite i dalje braco Srbi vase i nase KiM, a tadicu pozelih ruzne snove, kad vec i ovu vecer ode mirno da spava.
Subota 22.10.2011. 01:32
Bore se ko lavovi ali dzaba im je sve , 1000 razloga i 1000 prilika su Srbi iz centralne Srbije propustili za ovih mesec dana da se pobune u Beogradu da dignu glas ili da odu do brace na barikadama da pomognu , jer ne provode oni tamo hladne noci samo sebe radi nego i srbije radi ... al nema , slomljeni smo duhom izgleda , apatija vlada ... Sad je bila prilika da se podigne glas i protiv ovoga sto se radi na Kosmetu i protiv unistavanja privrede otpustanja ljudi na ulicu cija deca sada gladuju i protiv svega .... al dzaba Srbija cuti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online