Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 08.11.2011.
15:55
Vestionline A

DSS predao deklaraciju o Kosmetu

Demokratska stranka Srbije (DSS) predala je danas parlamentu tekst deklaracije o obnovi državotvorne politike na Kosovu i Metohiji, u kojoj se traži da Srbija prekine dijalog sa Prištinom pod okriljem Evropske unije i počne nove pregovora pod okriljem Ujedinjenih nacija. Poslanik DSS Slobodan Samardžić rekao je novinarima da je jasno da će sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji da se održi, ali ne i kada.

Slobodan Samardžić

"Jasno je da će vlada podneti neki predlog deklaracije, ali se ne zna kada će to uraditi, iako se stalno licitira nekim danima i datumima", rekao je Samardžić i dodao da ima informaciju da vlada nema jedinstven stav o tekstu deklaracije.


"Da bismo uneli malo izvesnosti u ta događanja, DSS je parlamentu podnela svoj predlog deklaracije", rekao je on i ponovio da se deklaracijom traži da Srbija prekine dijalog sa Prištinom.


Razlozi za prekid su, naveo je Samardžić, to što je Evropska unija na velika vrata uvedena u taj proces, očajni rezultati dosadašnjeg dijaloga, sporazumi koji su većinom nepoznati u tekstualnom obliku i koji ne idu u prilog ni Srbima na Kosovu, ni državi i to što su prištinske vlasti nasilno pokušale da izmene stanje na terenu.


U deklaraciji DSS koja ima šest tačaka, se traži i stavljanje van snage svih postignutih dogovora o slobodi kretanja lica i roba, kao i odbacivanje zahteva iz izveštaja Evropske komisije da Srbija normalizuje odnose sa Kosovom u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.


Smatramo da se u ovoj deklaraciji mora reagovati na to, jer Srbija nije u poziciji da normalizuje odnose, kada je Kosovo deo njene teritorije, rekao je Samardžić i istakao da bi uspostavljanje dobrosusedskih odnosa značilo da se Kosovo priznaje kao nezavisna država.


U deklaraciji se predlaže i da budu odbačeni zahtevi o ukidanju pararelnih struktura na Kosovu i Metohiji, kao i da se nagovesti da će predstojeći parlamentarni i lokalni izbori biti održani i na teritoriji Kosova i Metohije.


Deklaracijom se od Skupštine Srbije traži da podrži mirni protest Srba protiv nasilnog dovođenja albanskih carinika i policajaca na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 16:03
Ili DSS ili Dveri...NEMA DRUGE!!!
Utorak 08.11.2011. 16:00
Доста бре више са декларацијама! Србија је до сада донела 500 декларација о Космету у последњих неколико година, а Европа и САД ниједну није прихватила. Уместо декларација, урадите нешто конкретно за Космет! Конкретно!!! Не требају више папири, него нешто опипљиво, нешто што ће донети добро Србима на Космету.
Utorak 08.11.2011. 19:57
DSS-u predlazem da napise deklaracuju kojom ce se svi izdajnicki akti i dogovori koje su potpisali veleizdajnici Boris Tadic i ovaj Borko Stevanovic ponistiti kao da nikada nisu postojali . I da se obavezno podignu optuznice za izdaju. Kako neko sme da donese odluku da se ukinu reg tablice za prostor Kosova i metohije koje izadaje MUP Srbije. -KLASIC NI AKT IZDAJE. Sledeci akti izdaje koje se trenutno spremaju ce biti jos tezi i vidljiviji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online