Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 09.11.2011.
09:52
Beta A

"Nema razloga za bojkot nastave u Banji Koviljači"

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je da nema razloga da đaci u Banji Koviljači ne pohađaju nastavu u školi i da odluka školskog odbora da podrži taj bojkot nije u njihovoj nadležnosti.

Roditelji strahuju za bezbednost dece zbog velikog broja imigranata iz Afrike i Azije
 

Đaci u Banji Koviljači već treći dan bojkotuju nastavu, jer roditelji strahuju za njihovu bezbednost zbog velikog broja imigranata iz Afrike i Azije u tom mestu odnosno više nedavnih krivičnih dela za koja su odgovorni azilanti.

U Osnovnu školu "Vera Blagojević" u Banji Koviljači, od 227 učenika prepodnevne smene, jutros je na nastavu došlo njih 29. Školski odbor je još u ponedeljak uveče, podržao je zahteve roditelja da deca ne idu u školu, sve dok nadležni državni organi ne reše problem sa ilegalnim imigrantima.

"Rešenje se mora naći između Komesarijata za izbeglice i organa lokalne samoupave. Deca se nažalost zloupotrebljavaju u ostvarenju nekog drugog cilja i bojkot nastave je na njihovu štetu", rekao je Obradović za RTS. On je istakao da je prosvetni ispektor juče potvrdio da je škola bezbedna za održavanje nastave i da je to Ministarstvu bilo i ranije poznato.

"Roditelji, ako su hteli javno da ukažu na problem sa azilantima uspeli su u tome, ali nema nijednog razloga da deca ne pohađaju školu", rekao je ministar, a potom zamolio i apelovao na roditelje da decu puste u školu "da se ne propuste časovi, jer se posle teško nadoknađuju". Obradović je rekao i da ne želi da govori o mogućim sankcijama zbog bojkota nastave da ne bi "pravio dodatne probleme".

Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić je rekao da se već tri puta obraćao premijeru zbog problema sa povećanim brojem azilanata na području Banje Koviljače i Loznice, ali da nije dobio odgovore. Cucić je za televiziju Pink rekao da želi da se đaci što pre vrate u školu u Banji Koviljači i istakao da su meštani Loznice i tog mesta do sad već pokazali izuzetnu humanost kad je reč o azilantima.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.11.2011. 10:32
U Srbiji svi imaju veca prava od srba . To nam je rezultat lupanja u serpe i paljenja skupstine.
Sreda 09.11.2011. 17:12
politika je sledeca....smanjiti broj Srba do izumiranja, a dovuci neke nove iz dzibutija i tunguzije da se mnoze na radost.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online