Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 10.11.2011.
12:22
Đ. Barović - Vesti A

Nova ambasada špijunski centar

U okviru nove Ambasade SAD u Srbiji, koja se gradi na mestu nekadašnjeg Maršalata na Dedinju, biće smešten i regionalni centar CIA za Balkan.

Ambasada će se prostirati na više od 40.000 kvadrata, sastojaće se od sedam zgrada, zapošljavaće čak 400 službenika, a projekat je vredan 117 miliona dolara.
Zvaničnici Ambasade SAD su svojevremeno obelodanili da će se ovaj kompleks, opasan visokim zidovima, zapravo sastojati od sedam zgrada, a uz objekat za smeštaj marinaca, radionice, "tehničke zgrade", glavna zgrada Ambasade će biti najveća i prostiraće se na 14.000 kvadrata, odnosno - čak tri sprata.

Plan buduće Ambasade SAD


Stručnjaci iz oblasti bezbednosti nemaju dileme da će su SAD odlučile da upravo u Srbiju smeste sedište CIA za ovaj deo Evrope.


- Amerikanci su odabrali Srbiju i Beograd zato što je reč o fantastičnoj geostrateškoj

Kamen temeljac

 

Radovi na izgradnji nove Ambasade SAD u Srbiji otpočeli su početkom februara prošle godine, a kamen temeljac su simbolično udarili američka ambasadorka Meri Vorlik, ministar Oliver Dulić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

osmatračnici. Srbija je na idealnom mestu i u odnosu na Jadran i u odnosu na istočnu Evropu - ocenjuje nekadašnji profesor strategije, u Školi nacionalne odbrane, general Radovan Radinović i dodaje da će zbog ovog cilja biti instalirana i najmodernija špijunska oprema.


Planirano je da Ambasada SAD bude svečano otvorena 2012. godine, a izgradnja je poverena američkoj firmi Framako internešenel. Njima pomaže oko 500 radnika i inženjera iz Srbije.


Vlasti u Beogradu su se pohvalile da je kompletna procedura za izdavanje građevinske dozvole trajala samo dva meseca, što je svojevrsni rekord za prilike u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.11.2011. 12:42
Od Beograda do Camp Bondsteel-a...i nije vise tako daleko, mozes i da pljunes do tamo, zato im i treba sever KiM. A Srbija je vec odavno "prijateljski" okupirana. Drugi i treci maternji (srpski) jezik bice jos malo engleski i nemacki, ruski po izboru...
Četvrtak 10.11.2011. 12:55
Само клечи Сврбијо, лижи, нагињи се чешће, ма гутај што више, пузи, ма не, прети својима, удари на свога, мрзи родитеље, мрзи мајку што те је родила, могла си касније да се родиш, ма удри по њој, само навали, иде 9 децембар, можеш наћи другу мајку, ето ЕУ. Навали, граби, време је новац,....
Četvrtak 10.11.2011. 12:45
Окупатори и марионетска власт у Србији не стају са тоталном окупацијом Србије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online