Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.11.2011.
15:56
Vestionline A

Dačić: Veće kazne za napad na policiju

Ministar unutrašnjih poslovaIvica Dačić otkrio je u Novom Sadu spomen ploču svim policajcima, koji su u poslednje tri decenije nastradali na dužnosti.

Spomen ploča posvećena stradalim policajcima
 

Na tabli posvećenoj "onima koji su još na dužnosti" ispisana su imena 25 policajaca, koji su od 1977. godine pa do danas poginuli vršeći svoju dužnost.


Dačić je još jednom apelovao na državu da pooštri kaznenu politiku kada su u pitanju napadi na policiju, podsećajući da država, bez obzira ko se nalazi na njenom čelu, mora da oda počast svakom ko je dao život za nju.
 

Ministar unutrašnjih poslova dodao je i da nije dužnost policije da obezbeđuje smeštaj za azilante, već da odlučuje o njihovim zahtevima za azil u Srbiji.
 

Dačić je rekao da Srbija nije navikla na problem azilanata, pošto do sada nije bio slučaj da bilo ko traži azil u Srbiji, već su svi hteli da idu dalje na zapad.
 

- Sada vidimo kako izgleda kada naši azilanti odlaze u Evropu i kada Evropljani imaju problema sa njima. Onaj ko traži azil, njega moramo prihvatiti i on je slobodan čovek dok god traje procedura odlučivanja o njihovom zahtevu - rekao je Dačić.
 

On je naveo da u Srbiji ima između dve i tri hiljade azilanata, od čega je u Banji Koviljači hiljadu, i dodao da u zemlji ima i oko 5.000 ilegalnih imigranata.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2011. 15:58
Napadaca i ubica policajaca imas koliko hoces na Kosmetu, koje ti i tvoji saucesnici u vlasti nagradjujete de fackto priznavanjem. Znaci u prevodu da ovo sto radis je samo predizborni marketing.
Petak 11.11.2011. 16:47
2007.Пандур у Нишу убио дечака који је трчао, а овај га из чиста мира убио јер је мислио да је окорели криминалац! Никада није осуђен нити отпуштен са посла. 2010. Пандур пуцао на клинце, нису одговарали за то. Господине министре, прво среди у свом обору-полицији, смири разуларене пандуре који се курче и мисле да су највећа сила у овој држави, а тек после можеш да повећаваш казне за обичне грађане. Не дешавају се без икаквог разлога напади на пандуре, већ очито постоји нешто, неки недовршен "посао" између непоштених пандура и обичних људи. И још нешто,ако пандур изгине на радном месту,па сам је изабрао да ради тај посао-за то га држава школовала,да да живот за државу.Полиција-мафија у плавом
Petak 11.11.2011. 17:48
Dačić: Veće kazne za napad na policiju Може, ал кад драстично повећате казне за напад полиције на недужне граћане.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online