Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 13.11.2011.
11:21
Srna A

Milan Ivanović: Amnestija Stefanovića glavna mana Deklaracije

Deo u kome se šef Pregovaračkog tima Borko Stefanović "amnestira za štetne dogovore koji ubrzano vode priznavanju nezavisnosti Kosova" najsporniji je deo Deklaracije o Kosovu i Metohiji, smatra jedan od lidera kosovskih Srba Milan Ivanović.

Milan Ivanović

Ivanović je poručio da za Srbe sa severa Kosova nije prihvatljivo da se ovom deklaracijom aminuju "nekakvi integrisani granični prelazi" na kojima bi bili kosovski policajci i carinici.

"Skupština Srbije trebalo bi da tom deklaracijom amnestira štetne dogovore Stefanovića sa Prištinom koji vode ubrzanom priznavanju nezavisnosti Kosova. To je neprihvatljivo za Srbe s severa Kosova i Metohije, a nadamo se i za vlast u Beogradu", rekao je Ivanović za novosadski "Dnevnik".

On je dodao da je neshvatljivo da se država pomiri sa Stefanovićevim dogovorima sa Prištinom o uvođenju albanskih dokumenata, matičnih knjiga, saobraćajnih dozvola, registarskih tablica i njihovih carinskih pečata.

"Sve to ugrožava vitalne interese Srba sa severa Kosova zbog čega očekujem da će deklaracija u tom delu biti promenjena", istakao je Ivanović.

Deklaracija o Kosovu i Metohiji pred poslanicima u Skupštini Srbije naći će se na sednici koja bi trebalo da bude održana narednih dana.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.11.2011. 11:29
Njega cemo predati Nemcima da peva za koga radi!!!!!! Zbog Siptara i Stefanovica i Izraela EU se sigurno nece raspasti. ZIVELI SRBI SLBODARSKI NAROD EVROPE. Pogresili smo jednom sa Nemcima i nikad vise = NEMACKO AUSTRO SRPSKI SAVEZ = RUSKI INTERES!
Nedelja 13.11.2011. 11:31
U Politici je izvanredan clanak o bogatsvu drzave Srbije u Kosmetkim rudama.Procenjenost na 1000 milijardi dolara. Svi Srbi i gradjani Srbije da procitaju, pa da ih se sad pita kao i Draskovica i Jovanovica da li da daju Kosmetu nezavisnost ili da se deli DS-ovski na 15%-85%.Koliko je njihov profit u celoj toj malverzavciji od pocetka bombardovanja. 70%svojine na Kosmetu je srbsko ukljucujuci privatne, drzavne i crkvene vrednosti. Albanci su ti koji treba da mole za entitet, pa da onda mi razmislimo da li da idu rciprocitetom za zone Sever i Jug u Hrvatskoj na nekakvoj medjunarodnoj konferenciji. Krajine=Kosmet.Time branima buducnost Srba u celom regionu.Koliko jednima toliko drugima.
Nedelja 13.11.2011. 13:59
Stefanovic je samo sitna riba, obicni poslusnik koji sprovodi zvanicnu politiku vlasti, koja je antisrpska i kreirana u Briselu i Vasingtonu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online