Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 13.11.2011.
20:28
Beta A

"Deklaracija o Kosmetu i nije potrebna"

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je večeras da Vlada danas nije dostavila Parlamentu novu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, ali i navela da Srbija ima utvrđenu politiku prema pokrajini.

Vladi i bez deklaracije ima politiku o Kosovu i Metohiji: Slavica Đukić-Dejanović

Ona je rekla da se utvrđena politika Srbije o Kosovu i Metohiji neće menjati. Predsednica parlamenta je kazala da je tačno da ne mora da se usvoji nova deklaracija jer Srbija ima utvrđenu politiku o KiM.

"Vlada je sada na potezu", rekla je Đukić-Dejanović.

Na pitanje da li se možda razmišlja da se odustane od predlaganja nove deklaracije o Kosmetu, Đukić-Dejanović je kazala da do sada nije imala takvu informaciju.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je ranije danas da je dobro doneti novu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, ali i da sve prethodne deklaracije već definišu način na koji se pregovara o KiM.

"I da ima deklaracije i da je nema, mi možemo da nastavimo politiku o Kosovu. Ako je nema, to ne znači da smo slomili politiku prema Kosovu i da nastupa neki crni dan, nastavljamo dalje, dovoljne su i dosadašnje deklaracije", kazao je Tadić gostujući na Prvoj srpskoj televiziji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.11.2011. 20:30
Sta ce nam deklaracija, imamo USTAV !!!
Nedelja 13.11.2011. 21:03
Играла се деца, па сад мало хоће деклерацију мало неће. И наравно ту је г."мирођија" да мало зачини. У нашој држави влада јавашлук и нерад и никога од владајуће елите није брига за будућност Србије и њене нације, чак системски убијају Државу и Српство у народу, не знам само до када. Србија Србима
Ponedeljak 14.11.2011. 07:23
Наравно да није потребна, јер их има више него довољно - али ни једна није представљала ништа за досманлије. Уместо празних декларација, неопходна је државна помоћ Србима на целом Космету и свим Србима! У том смислу неопходно је да Скупштина покрене питање одговорности нарочито за следећа кривична дела: зашто влада, председник Србије и остале досманлије не примењују декларације и резолуције Скупштине; зашто они раде противно Уставу Србије и државним и народним интересима; зашто државни тужилац не покрене питање одговорности за кршење Устава и Кривичног закона због тзв. припремних радњи за издају и угрожавање интегритета државне територије...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online