Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 14.11.2011.
17:11
Vestionline A

Jeremić: Angola - prilika za srpske firme

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Luandi da je Angola među najdinamičnije rastućim privredama, ne samo u Africi, već i u svetu, i ocenio da "postoje ogromne šanse da će Srbija ovde graditi veliku vojnu bolnicu".

Vuk Jeremić

Jeremić je istakao da je za kompanije iz Srbije ekonomski procvat kroz koji prolazi Angola prilika da u njoj nađu posao. "Ogromne su prilike, veliki su potencijali za saradnju, dobrodošli smo, otvorena su nam vrata ovde, politički odnosi su izavanredni", istakao je Jeremić.


On je, u izjavi beogradskim medijima, posle razgovora sa ministrom inostranih poslova Angole Žoržom Rebelom Pintom Šikotijem, napomenuo da su "neke od srpskih kompanija već prisutne ovde i uspešno posluju".


Kao primer, Jeremić je označio jednu beogradsku firmu, koja je u Luandi instalirala kompjuterski sistem za kontrolu saobraćaja.


Sa domaćinom je razgovarano i o saradnji u oblasti odbrane, rekao je Jeremić i istakao da "postoje ogromne šanse da će Srbija ovde graditi veliku vojnu bolnicu".


Jeremić je objasnio da srpske kompanije mogu praviti saobraćajnu signalizaciju ili vojnu bolnici u Luandi, što će teško uraditi u Luksemburgu ili Beču.


"Evropa prolazi kroz težak ekonomski period, kao i naše neposredno okruženje i izuzetno je važno da pokažemo da smo spremni i sposobni da nastupimo na tržištima koja ne prolaze kroz krizu, a koja su otvorena za saradnju", rekao je Jeremić.


On je ocenio da su odnosi Srbije i Angole bolji nego ikada i podsetio da Angola podržava Beograd po pitanju Kosova i Metohije.


Ovo partnertvo može da bude izuzetno značajno, pre svega u ekonomskom smislu.
Srbija i Angola će potpisati sporazume o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, zaštiti investicija, saradnji u oblasti nauke i saradnji ministarstava spoljnih poslova.


Dve zemlje bi uskoro trebalo i da reše i pitanja radnih dozvola za građane Srbije koji rade u Angoli.


Jeremić je u Luandi razgovarao i sa predsednikom Angole Žozeom Eduardom doš Santošom.

Utorak 15.11.2011. 06:46
Mislim da bi najbolje bilo da idu tamo i prave elektricne ograde, obzirom da nivo bezbednosti koji je najgori u Africi.
Utorak 15.11.2011. 09:30
Srbija ce u Angoli graditi veliku vojnu bolnicu kao i u Libiji....heheheheh...koje ste vi budale! Angola je prilika za srpske firme??? Ljudi kod nas nemaju sta da jedu, a vi bi u Angoli da radite. Izgradite prvo Srbiju i zaposlite ovaj napaceni i bijedni narod pa se onda klatite Afrike i drugih banana drzava. Angola je pod komandom Francuske, nemate vi tu sta da trazite.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online