14. 11. 2011. 17:11h | Vestionline
veličina teksta:+-

Jeremić: Angola - prilika za srpske firme

Komentara 6

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Luandi da je Angola među najdinamičnije rastućim privredama, ne samo u Africi, već i u svetu, i ocenio da "postoje ogromne šanse da će Srbija ovde graditi veliku vojnu bolnicu".

Vuk Jeremić

Jeremić je istakao da je za kompanije iz Srbije ekonomski procvat kroz koji prolazi Angola prilika da u njoj nađu posao. "Ogromne su prilike, veliki su potencijali za saradnju, dobrodošli smo, otvorena su nam vrata ovde, politički odnosi su izavanredni", istakao je Jeremić.


On je, u izjavi beogradskim medijima, posle razgovora sa ministrom inostranih poslova Angole Žoržom Rebelom Pintom Šikotijem, napomenuo da su "neke od srpskih kompanija već prisutne ovde i uspešno posluju".


Kao primer, Jeremić je označio jednu beogradsku firmu, koja je u Luandi instalirala kompjuterski sistem za kontrolu saobraćaja.


Sa domaćinom je razgovarano i o saradnji u oblasti odbrane, rekao je Jeremić i istakao da "postoje ogromne šanse da će Srbija ovde graditi veliku vojnu bolnicu".


Jeremić je objasnio da srpske kompanije mogu praviti saobraćajnu signalizaciju ili vojnu bolnici u Luandi, što će teško uraditi u Luksemburgu ili Beču.


"Evropa prolazi kroz težak ekonomski period, kao i naše neposredno okruženje i izuzetno je važno da pokažemo da smo spremni i sposobni da nastupimo na tržištima koja ne prolaze kroz krizu, a koja su otvorena za saradnju", rekao je Jeremić.


On je ocenio da su odnosi Srbije i Angole bolji nego ikada i podsetio da Angola podržava Beograd po pitanju Kosova i Metohije.


Ovo partnertvo može da bude izuzetno značajno, pre svega u ekonomskom smislu.
Srbija i Angola će potpisati sporazume o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, zaštiti investicija, saradnji u oblasti nauke i saradnji ministarstava spoljnih poslova.


Dve zemlje bi uskoro trebalo i da reše i pitanja radnih dozvola za građane Srbije koji rade u Angoli.


Jeremić je u Luandi razgovarao i sa predsednikom Angole Žozeom Eduardom doš Santošom.

Srbija Angola Vuk Jeremić Luanda Privreda
Povezane vesti:

Zoran Borovnica
Ponedeljak, 14. 11. 2011. 18:52h

Preporuka: +3 / -0

+ -
!

MOZE JEDNA SALA?moze:sta imaju srbija i angola zajednicko?-GOLA


Zoran Borovnica
Ponedeljak, 14. 11. 2011. 18:56h

Preporuka: +1 / -0

+ -
!

@Zoran Borovnica : A SAD OZBILJNO.ako ima neki elektricar za rad u namibiji-neka mi se javi na fb.nije sigurno-dogovor tek predstoji

zare2
zare2
Ponedeljak, 14. 11. 2011. 23:13h

Preporuka: +0 / -0

+ -
!

@Zoran Borovnica : Nema prilika za srpske firme,dok ste vi na vlasti.

falah
falah
Utorak, 15. 11. 2011. 06:46h

Preporuka: +3 / -0

+ -
!

Mislim da bi najbolje bilo da idu tamo i prave elektricne ograde, obzirom da nivo bezbednosti koji je najgori u Africi.

rocky
rocky
Utorak, 15. 11. 2011. 09:30h

Preporuka: +3 / -1

+ -
!

Srbija ce u Angoli graditi veliku vojnu bolnicu kao i u Libiji....heheheheh...koje ste vi budale! Angola je prilika za srpske firme??? Ljudi kod nas nemaju sta da jedu, a vi bi u Angoli da radite. Izgradite prvo Srbiju i zaposlite ovaj napaceni i bijedni narod pa se onda klatite Afrike i drugih banana drzava. Angola je pod komandom Francuske, nemate vi tu sta da trazite.