Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 22.11.2011.
13:30
Z. Marjanović - Vesti A

Bombarduju Srbiju otrovnom paučinom

Nakon decenije i po neigranja, iz Bele kuće je nedavno potvrđeno da se avioni koji za sobom ostavljaju dugotrajan beli trag koriste za eksperimentisanje zemljinom atmosferom. Kada supstance iz oblaka koji ispuštaju avioni padnu na zemlju pretvaraju se u belu paučinu koja je, međutim, veoma opasna po zdravlje. O posledicama eksperimenta na žitelje Srbije za "Vesti" priča Nikola Aleksić, predsednik Ekološkog pokreta Novog Sada i Srbije.

Nikola Aleksić

Već godinama upozoravate na opasnosti koje prete Srbiji od bele paučine.
- Neobeleženi avioni koji nas svakodnevno preleću otrovima zaprašuju stanovništvo i prirodu. Iz oblaka punih otrovnih aerosoli truju nas kao insekte. Posledice će, kao i od upotrebe genetski modifikovane hrane, biti katastrofalne.


Vi ste se zalagali čak i za obaranje takvih aviona?
- Naravno, jer ti avioni ulaze nenajavljeno u naš vazdušni prostor, i noću i danju. Neki put odjednom nas preleti desetak aviona koji za sobom ostavljaju otrovne oblake.

Uostalom, i naš Zakon o vazdušnom saobraćaju zabranjuje ispuštanje hemijskih jedinjenja iz aviona koji preleću Srbiju. Pošto mislim da se ovde radi o namernom trovanju naroda Srbije, zahtev za obaranje takvih aviona je potpuno opravdan.

Čemu služi eksperiment

 

Postojanje projekta javnosti je otkrio Džon Holren, jedan od vodećih američkih naučnika. On je objasnio da se preko bele paučine atmosfera tretira aluminijum-dioksidom, barijumovim solima i drugim otrovnim jedinjenjima, ali nije otkrio čemu ovi eksperimenti služe. NASA je pre nekoliko godina objavila da zemlja dobija 20 odsto manje sunca nego ranije, što možda ima veze sa ovim projektom.


Šta sadrže ti oblaci?
- Oni su puni otrovnih hemijskih jedinjenja, bakterija, virusa, pa čak i čestica nanotehnologije koje su posebno opasne jer izazivaju izuzetno tešku Morgelonsovu bolest (dermatitis ichtiosa). O tome sam nedavno govorio i na međunarodnoj konferenciji o zaštiti životne sredine u gradovima i prigradskim naseljima, koja je održana pod pokroviteljstvom UN.

Od Morgelonsove bolesti do sada je u svetu obolelo oko 60.000 ljudi. Radi se o tome da nanovlakna kada prodru u naš organizam, prave jedinjenja koja sprečavaju zarastanje rana. Bojim se da se ta bolest već pojavila i u Srbiji.

Od alergija do gubitka pamćenja

 

Osim slabljenja imuniteta i alergija nepoznatog porekla, među mogućim posledicama zaprašivanja su i gubitak pamćenja i iznenadni bolovi u grudima. Tu su i srčani i problemi sa vidom, ali i do sada nepoznata oboljenja kože.

Ako je tako, ko je za to odgovoran?
- Najodgovorniji su predsednik Srbije i Vlada koji bi, zbog mogućih fatalnih posledica, trebalo hitno da raskinu Sporazum o Partnerstvu za mir. Odgovorni su i Narodna skupšina i Vojska. Nešto treba da se preduzme jer ili će se Srbija konačno probuditi ili će nestati sa geografske karte.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 13:42
Neverovatno je sta vlast uradi svom narodu podpisujuci "Partnerstvo Za Mir", zvuci maltene kao naucna fantastika, ali zapravo je horor svakodnevnice. Poslusajte opsirnije sta prica Nikola Aleksic, jedan od najhrabrijih ljudi u Srbiji: http://www.dverisrpske.com/sr-CS/multimedija/radio/atlantis/atlantis-ultra-br-22-hemijski-tragovi.php
Utorak 22.11.2011. 13:52
Шта друго очекивати од издајника и НАТО агресора. Сада вам је јасно зашто је народ "успаван".
Utorak 22.11.2011. 13:54
"Ako je tako, ko je za to odgovoran?- Najodgovorniji su predsednik Srbije i Vlada koji bi, zbog mogućih fatalnih posledica, trebalo hitno da raskinu Sporazum o Partnerstvu za mir. Odgovorni su i Narodna skupšina i Vojska. Nešto treba da se preduzme jer ili će se Srbija konačno probuditi ili će nestati sa geografske karte". BATALIMO , na sekund muke i problema koje imamo sa okupatorom na KiM , batalimo stranke , mi kao narod sada treba da se skupimo i da trazimo objasjnejne od naseg predsednika i nase drage vlade - what a fuck you donig here mister's narode osvestite se truju nas...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online