Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 24.11.2011.
00:02
RTS A

Odbranjena barikada kod Dudinog krša

Pripadnici Kfora pokušali su u sredu, oko 23 sata, da uklone barikadu koju su postavili Srbi kod Dudinog krša. Međutim, sat iza ponoći pripadnici Kfora su se povukli sa Dudinog Krša, pošto su ih prethodno građani odgurali od barikade i potom je obnovili jer je bila delimično probijena.

01.15 - Pripadnici Kfora napustili Dudin krš. Srbi ojačali barikadu koju su pripadnici mađarskog kontigenta pokušali da uklone.
00.45 - Okupljeni Srbi potisnuli vojnike Kfora stotinak metara od mesta na kojem se nalazila bodljikava žica. U povlačenju, Kfor ispalio desetine patrona suzavca. Više građana zatražilo lekarsku pomoć zbog upotrebe suzavca i povreda zadobijenih u koškanju sa Kforom.
00.06 - Kfor bacio suzavac na Srbe okupljene oko barikade kod Dudinog krša. Građani pokušavaju da podignu novu barikadu.   
Kfor postavio bodljikavu žicu i bacio suzavac na Srbe

Najpre je grupa od 20 vojnika u sredu uveče peške prešla barikadu i postavila bodljikavu žicu, odvojivši je fizički od građana koji su dežurali. Potom je Kfor angažovao teške građevinske mašine koje su počele da ruše betonsku barikadu.

Istovremeno sa intervencijom Kfora oglasila se sirena u Zvečanu i u Dudinom kršu je počeo da se okuplja veliki broj građana koji su mirno protestovali.

Mađarski pripadnici Kfora su transporterima i kordonom blokirali Srbe, a u nekoliko navrata upotrebljen je suzavac protiv okupljenih građana. Došlo je i do guranja i koškanja između pripadnika Kfora i meštana, nakon čega je više Srba zatržilo lekarsku pomoć.

Na severu Kosova građani dežuraju na 18 barikada.

Dva pokušaja "osvajanja" Dudinog krša

Barikada kod Dudinog krša, kao mesto mogućeg proboja pripadnika Kfora, poslednji put je pominjana 17. novembra, ali je tada kolona od 11 vozila muđunarodnih snaga propuštena pored barikade u Zupču i uputila se ka Zubinom Potoku.

 

Kfor je, inače, pokušao da ukloni barikadu kod Dudinog krša u dva navrata. Prvi put, 18. oktobra, konvoj vozila se sa pola puta vratio u Prištinu. Četiri dana kasnije, 22. oktobra, građani koji su dežurali na barikadi nisu dozvolili prilaz vojnicima Kfora.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.11.2011. 03:11
NIJE LAKO ODBRANITI SE PROTIV SVETSKE BAGRE ! U SASTAVU KFORA nalaze se i madjarski NEOFASISTI ! A SRBIJA PUNA BRANKOVICA,TADICA,CANAKA,CEDA,VUNACINA KANDICA,PESICA, baki u crnjini i td.?? Spavaju oni svoj DEMOKRATSKI SAN,a Srbi na KOSOVU I METOHIJI ZEBU LI ZEBU, ILI MRZNU LI MRZNU ! LEPO JE BITI SRBIN AL' JE TESKO,NIKAD TEZE NEGO DANAS!
Četvrtak 24.11.2011. 00:08
http://www.vaseljenska.com/vesti/medvedev-dao-nalog-da-srbi-dobiju-rusko-drzavljanstvo/
Četvrtak 24.11.2011. 07:49
Баш је гадан створ тај Кфор!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online