Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 24.11.2011.
11:41
Srna A

U Dudinom kršu povređen 21 vojnik Kfora

Tokom pokušaja uklanjanja barikade na putu u mestu Dudin Krš kod Zvečana prošle noći je povređen 21 pripadnik Kfora, izjavio je danas portparol te vojne misije na Kosovu Uve Novicki.

Vojnici KFOR-a zadobili su povrede prilikom pokušaja uklanjanj barikada
 

Portparol Kfora je rekao za agenciju Beta da su dva vojnika teže povređena.

Novicki je dodao da je sinoćno uklanjanje barikade kod Dudinog Krša bilo u potpunosti u skladu sa mandatom Kfor da obezbedi sigurnost i slobodu kretanja.

Podaci o broju povređenih Srba još nisu precizni, ali se mnogo građana obratilo lekarima zbog suzavca i povreda tokom koškanja.

KFOR ne poštuje dogovor

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović optužio je danas Kfor da ne poštuje dogovor sa Srbima na sjeveru Kosova.

"To je potvrđeno i sinoć kada su pripadnici mađarskog i portugalskog Kfora krenuli da nasilno uklone barikadu kod Dudinog Krša", izjavio je Milović beogradskim medijima.

Predsednik opštine Zvečan naveo je da je juče na redovnom sastanku sa Kforom u Zvečanu dogovoreno da ne bude nikakvih jednostranih akcija.

"Ono što se mi dogovorimo sa komandantom Kfora, oni ne poštuju i nije bilo potrebno da nasilno uklanjaju barikade kada mogu slobodno da se kreću", rekao je Milović i ocijenio da je to još jedna u nizu provokacija.

Prema njegovim rečima, sreća je što u sinoćnjem pokušaju Kfora da ukloni barikadu kod Dudinog krša nije bilo teže povređenih.

"Građani su još jednom pokazali koliko su odlučni i istrajni da ne dozvole da se barikade uklone sve dok se ne reše pitanja zbog kojih su i postavljene", rekao je Milović.

Vlada Srbije osudila incident

Vlada Srbije najoštrije je osudila incident na barikadi kod Dudinog krša i insistira da se problemi rešavaju dogovorom, izjavio je danas direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović.


"Vlada Srbije poziva međunarodne misije na Kosovu, posebno pripadnike Kfora, da obezbede i zaštite stanovništvo", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade.


Vlada je, takođe, pozvala lokalno stanovništvo i Kfor da ne primenjuju silu i da izbegavaju provokacije i incidente, kazao je on.


"Vlada insistira da se problemi rešavaju dogovorom i da se obezbedi normalan život građana i normalno funkcionsanje Kfora", kazao je Mihajlović.


On je rekao da Vlada Srbije ni na koji način, što znači ni dijalogom, ne učestvuje u promociji i zaokruživanju nezavisnosti Kosova.


"Za Vladu Srbije dijalog je jedino što može da donese stabilnost u pokrajini", kazao je Mihajlović.


Kako je naveo, prioritet je da se na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao gorućim problemima, postigne normalan, pravedan i pošten sporazum i da se stvari vrate za pregovarački sto.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.11.2011. 11:49
Krajnje je vreme, dobrovoljne, sveopste Srpske mobilizacije! NATO, sledbenik Hitlerovog fasizma, danas atakuje na goloruk narod, Srbi na KiM su zrtvovani za nove transpatacije organa koje se i dan danas desavaju pod okriljem i medjunarodnih organizacija, dokle vise!!!!
Četvrtak 24.11.2011. 14:51
Propaganda. Kako su povredjeni, ko ih je povredio? A sve i da jesu, za to snose odgovornost njihovi pretpostavljeni zato sto ne postuju dogovoreno. Uostalom ako im se ne svidja, mogu da se vrate u svoje maticne drzave, a mi kao dobro domacini poklonicemo svakom od njih po par siptara za uspomenu.
Četvrtak 24.11.2011. 17:11
Treba biti -Demokratski - kao oni u Libiji i Egiptu.......... Posto im je to Demokratija! A mi tj. Kosovo je pod opsadom i Diktaturom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online