Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 28.11.2011.
11:12
Danas A

Stefanović: Rešimo pitanje prelaza i eto nas u EU

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da će Srbija 9. decembra dobiti potvrdu kandidature za članstvo u EU ako u nastavku dijaloga postigne kompromisno rešenje za jedno od dva pitanja - administrativnim prelazima ili regionalnom predstavljanju Prištine.

"Od nas se očekuje da se dijalog nastavi i ima konkretne rezultate. Siguran sam da u tom smislu možemo da pokažemo pozitivnu sliku, samim tim što smo dijalog nastavili i postigli konkretno rešenje o univerzitetskim diplomama. Ostaje nam još sastanak u sredu i ako bi na njemu uspeli da postignemo kompromisno rešenje za jedno od ova dva pitanja koja sam naveo, država Srbija bi dobila potvrdu za kandidaturu", rekao je on listu "Danas".

Kandidatura jeste važna, ali nije primarna: Borislav Stefanović

"To jeste važno, ali nije primarno. Primarno je da se ti problemi reše, iako mi nikada nećemo priznati, niti pomoći tzv. kosovsku nezavisnost", istakao je Stefanović .

On je naglasio da će svi sporazumi sa Prištinom biti sprovedeni.

"Vlada je u tom smislu jedinstvena. I posle 9. decembra, koji nije nikakav dan ''D'' siguran sam da će se dijalog nastaviti", rekao je Stefanović.

On je objasnio da dogovor o uzajamnom priznavanju univerzitetskih diploma ne podrazumeva nikakav rok i odnosi se na diplome Univerziteta u Prištini.

Prema ovom sporazumu, Republika Srbija priznaje kvalifikaciju, koja je zamena za diplomu i neće sadržati nikakva obeležja tzv. države Kosovo, rekao je on i dodao da će njih sertifikovati Asocijacija evropskih univerziteta, a naša vlast biće slobodna da odredi šta je validno od tih dokumenata - sloboda univerziteta i poslodavca je da li će neko nekog da zaposle ili primi na univerzitet.

Na isti način, ako neko iz centralne Srbije želi da radi u Prištini, moći će da na to ostvari kroz suplement - zamenu za diplomu.

"Naši građani koji rade u našim institucijama na KiM svoja prava ostvarivaće kao i do sada", objasnio je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 11:18
....za ovoga je malo potroshiti metak.....a u zemlji Srbiji nema ko bi mu doshao izdajnichke glave....osecaju se sigurni i on i flekavi i shmrkavac i shuntavac....znaju da nece niko da se zrtvuje, jer su dobro pretresli teren i deze sve pod kontrolom....sem Srba u Kosovskoj Mitrovici...
Ponedeljak 28.11.2011. 11:21
Stefanović: Rešimo pitanje prelaza i eto nas u EU Ama sto se zapeli ko tele na sarena vrata? Necemo u tu propalu fasisticku tvorevinu EU. Ako vam se ide, idite niko vam ne brani. Ostavite na miru 5 miliona nas koji ne zelimo da budemo robovi cetvrtog rajha.
Ponedeljak 28.11.2011. 11:37
Хахаха стигла нова бриселска "шаргарепа" али са њом у пакету иде и неки "штап" односно претња или уцена.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online