Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.11.2011.
10:23
Beta, J. L. Petković - Vesti A

Kfor uklonio barikadu u Jagnjenici

Vojnici Kfora pomerili su danas oklopnim vozilom barikadu u mestu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka, na severu Kosova.

Foto (arhiva): Posle pomeranja barikade usledile su sirene u Zubinom Potoku
 

Nakon akcije Kfora, u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, pa je veliki broj građana krenuo ka barikadi.


Barikada je bila postavljena na putu Kosovska Mitrovica - Zubin Potok.

Novicki: Mi smo Kfor, ne treba nama nikakva dozvola

- Malo nakon devet sati Kfor je uspešno uklonio barikade kod Jagnjenice, odnosno Zupča. Trupe Kfor-a prvo su obezbedile barikade pešadijom, a zatim inženjerskim tenkom uklonile vozila oko barikada. Na terenu su trenutno vodeni tenkovi, spremni za reagovanje u slučaju nasilne reakcije demonstranata, Kfor nastavlja da demontira barikade, kaže za "Vesti" portparol Kfor-a Uve Novicki.

On je potvrdio upotrebu suzavaca "u malim količinima", što je kako kaže usledilo kao reakcija na paljene i bacanje pirotehnike.


- Trenutno nema izveštaja o povredama. Operacija je i dalje u toku, i u punom je okviru misije Kfor-a, dodao je Novicki.

Portparol Kfora je za agenciju Beta rekao da nema informacija o tome da su se tokom akcije čuli rafalni pucnji, odnosno da je pucano na vojnike. Međutim, nešto kasnije su sa lica mesta stigli suprotni izveštaji!


Portparol je podsetio da Kfor redovno razgovara sa predsednicima opština na severu Kosova i da je pogrešna informacija da Kforu za uklanjajne barikada treba neki dogovor sa predstavnicima Srba.


"Mi smo Kfor i ne treba nam nikava dozvola za uklanjanje barikada jer je naš osnovni zadatak da obezbedimo slobodu kretanja", kazao je Novicki.

Ivanović: Uklanjanje barikada ne rešava problem

Državni sekretar srpskog Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kritikovao je danas Kfor zbog uklanjanja barikade u mestu Jagnjenica i ocenio da se takvim akcijama neće rešiti problem na severu Kosova.
 

Oliver Ivanović

"Ova akcija pokazuje da ljudi u Kforu nisu shvatili suštinu. Na ovaj način neće rešiti problem, već će se samo antagonizovati sa ljudima na severu Kosova. Tako Kfor neće moći da funkcioniše, neće moći da komunicira sa narodom i dovešće u pitanje samu misiju", rekao je Ivanović.


Prema njegovim rečima, takve akcije Kfora samo će motivisati Srbe da grade nove puteve ka centralnoj Srbiji jer ne mogu da dozvole da ostanu odsečeni od matice.


Ivanović je ocenio da se akcije Kfora dešavaju uvek u sred pregovora i kao da imaju cilj da se Beograd udalji od rešenja. "Trenutak za akcije Kfora kao da bira Priština", rekao je zvaničnik srpske vlade.


On je ocenio i da se takvim ponašanjem ozbiljno dovodi u pitanje spremnost srpske strane da pregovara u novonastalim okolnostima. Ivanović je dodao da u Jagnjenici, kdo Zubinog Potoka, prema prvim informacijama, nema teže povređenih i najavio da će i sam uskoro otići u to mesto.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 10:27
Држтите се браћо-неће довека Србија ћутати !
Ponedeljak 28.11.2011. 10:26
Саградиће Срби нову!
Ponedeljak 28.11.2011. 10:56
Ivanović je ocenio da se akcije Kfora dešavaju uvek u sred pregovora i kao da imaju cilj da se Beograd udalji od rešenja. "Trenutak za akcije Kfora kao da bira Priština", rekao je zvaničnik srpske vlade. Како те кући нису научили да се не правиш блесав, срам те било!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online