Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Utorak 29.11.2011.
14:19
Beta A

Tadić: Srbi sklonite barikade

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas Kfor da obustavi akciju uklanjanja barikada jer ta akcija ugrožava živote građana, a političke predstavnike Srba sa severa Kosova i Metohije da pozovu građane da uklone barikade.

Predsednik Srbije Boris Tadić uporedio situaciju na Kosmetu sa onom u BiH

"U ovoj situaciji samo ekstremisti imaju koristi i u ovoj atmosferi se ne mogu rešavati problemi", rekao je Tadić novinarima u Palati Srbija.

Tadić je rekao da svaka eskalacija na Kosovu i Metohiji ugrožava interes Srbije i istakao da se ne smeju ponoviti greške iz 90-ih godina kada su predstavnici Srba odbili Vens-Ovenov plan i plan Z4.

Tadić je novinarima u Beogradu rekao da barikade sasvim sigurno utiču na dobijanje statusa kandidat za Srbiju za članstvo u EU. "Sada smo dalje od statusa kandidata nego prekjuče. Upravo zbog ovoga što se desilo na severu Kosova", rekao je Tadić.

On je naveo da ima mnogo onih kojima je interes da Srbija ne dobije status kandidata, a da su među njima zemlje EU koje ne žele proširenje, organizovani kriminal koji želi slabu Srbiju, pojedine političke stranke koje ne žele da aktuelna srpska vlada bude uspešna u integracijama i Priština, koja želi nezavisnost.

"S jedne strane su svi oni koji želi da zaustave proces integracije, da nam otežaju svaki napor za postizanje mirnog i kompromisnog rešenja, a sa druge su politički činioci u Vladi Srbije i građani Srbije koji žele mir, razvoj i rešenje problema", istakao je Tadić.

Predsednik Srbije je poručio Srbima na Kosmetu da ne nasedaju na provokacije i da ne primenjuju metodologiju borbe za svoja prava koja se pokazala neuspešnom u svim prethodnim tragičnim zbivanjima devedesetih godina prošlog veka na prostoru bivše Jugoslavije.

"Blokada puteva ne rešavaju ništa. Blokade nikome nisu korisne, a najmanje Srbima, koji se bore za svoja prava. Blokade moramo ukinuti. Moramo obezbediti transport i komunikaciju, ali i nastaviti borbu za svoja prava", rekao je Tadić i poručio da Srbija nikada neće priznati Kosovo i Metohiju.
 

Kforovi vojnici juče su nasilno pokušali da uklone srpsku barikadu u mestu Jagnjenica. Prilikom akcije je došlo do sukoba u kome je povređeno nekoliko desetina Srba i vojnika Kfora.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2011. 14:19
Srpska radikalna stranka najoštrije je osudila akciju Kfora u Jagnjenici i vlast u Srbiji koja, kako tvrde, daje prećutnu saglasnost za sve što se dešava na severu Kosova. Poslanik SRS-a Božidar Delić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je vladajuća koalicija sa Borisom Tadićem na čelu obećala da će do 9. decembra dozvoliti uspostavljanje granice na severu Kosova i da to dokazuje i današnje uklanjanje barikada u Jagnjenici. GLE CUDA UPRAVO JE POKRENUO JOS JEDAN KORAK KA REALIZACIJI TOG CILJA.
Utorak 29.11.2011. 14:30
Tadicu, kako mozes izjaviti da se greške iz 90-ih godina ne smeju ponoviti, kada su Srbi odbili Vens-Ovenov plan i plan Z4. Znaci li to da trebaju prihvatiti Ahtisarijev plan, znaci li da si se odrekao i Kosova i svog naroda? Sram te bilo. I tebi su Ameri i EU isprali mozak. Idu u koaliciju sa Cedom i Vukom Draskovicem. I ti si prodana dusa. STIDI SE. Izgubices izbore katastrofalno...
Utorak 29.11.2011. 14:20
Sva predizborna obecanja niste ispunili, sklonite se pod hitno sa trona Gospodine Predsednice, ova zemlja je zatrovana vasih obecanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online